Євромайданівці після прогулянки під президентські вікна мерзнуть і розходяться по домівках

Євромайданівці після прогулянки під президентські вікна мерзнуть і розходяться по домівках

На Майдані залишилися люди із інших міст / Фото: facebook/Makhovskyi.Ivan

Люди пообіцяли повернутися вранці.

Євромайдан побував під президентськими вікнами. Увечері неполітична частина активістів зігрілась активним рухом. Кілька тисяч студентів ходили пікетувати Адміністрацію президента з єдиним гаслом "Підпиши!", - йдеться в сюжеті нічного випуску ТСН.

Вночі Майдан стояв, незважаючи на мінусову температуру і вітер. Люди рятувалися танцями і теплим чаєм. Наразі людей поменшало. Дехто розійшовся по домівках. Хоча, ще кілька годин за приблизними підрахунками прихильників євроінтеграції тут було понад 5 тисяч людей. Зараз - близько двох тисяч. Лунають пісні від українських виконавців, вірші, гасла. Є табу на будь-яку партійну пропаганду або виступ когось із політиків. Єдиною вимогою до влади залишається підписати у Вільнюсі Угоду про Асоціацію з ЄС. Мітингувальники стоять уже сьому добу.

Cеред мітингарів переважає молодь. Адже вчора до Майдану приєдналася чимала кількість студентів. Учора вони не тільки співали і танцювали, а й влаштували ходу до адміністрації Президента. На Банкову принесли стометрове полотно з підписами за асоціацію. Там минулося без провокацій, хоча відразу не всі зрозуміли, куди вони прийшли, і навіщо, були навіть сварки, але звернення все ж передали. Президент на звернення вже відреагував і пообіцяв днями зустрітися зі студентами.

Поки ж на Майдані лишаються переважно мітингарі з інших міст. Тут і ночують, і гріються. Більшість киян розʼїхалися по домівках, але пообіцяли повернутися вранці, аби дочекатися новин із Вільнюса.

Нагадаємо, що на Євромайдані студентам видають "довідки" за відсутність на парах

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація