Євромайдан та порожній постамент памʼятника Леніну перетворилися на туристичні обʼєкти

Євромайдан та порожній постамент памʼятника Леніну перетворилися на туристичні обʼєкти

Революційний туризм стає популярним

На Євромайдан їдуть російські туристи. 

Автобуси з екскурсантами їдуть навіть із-за кордону, щоб подивитися на Євромайдан. Порівняно з ним, інші столичні пам'ятки вже відійшли на другий план, а деякі через заслони, взагалі лишилися поза зоною доступу, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Протягом півгодинної екскурсії можна дізнатися про перше зібрання та перший розгін Євромайдану, покуштувати майданівської кухні і побачити куточок митців. Місцеві проводять екскурсії безкоштовно. Про Євромайдан приходять послухати люди із США. Не з-за океану, а з Краснодару на Євромайдан їдуть російські туристи. Екскурсія триває один день і коштує 7 тисяч рублів або 1700 гривень.

Київські події - вже на сувенірах.  Хіт продажу - це революційні магнітики. Фото на тлі барикад стає обовʼязково частиною візиту до Києва. Хрещатиком  прогулюються панди, ведмеді і зебри. Ті, хто захований під їхніми шкурами не на камеру кажуть: заробіток поменшав, але не зник.

Зате столичні екскурсійні бюро зажурилися, бо решта памʼяток нині не збирає великих груп, а будинок з химерами взагалі опинився в заслоні міліції. Цікаво, що вартові можуть розповісти, хто архітектор цієї будівлі і коли вона зʼявилася.

Та ізольовані цікавинки відходять на другий план порівняно з Євромайданом і порожнім постаментом на місця памʼятника Леніну.

Нагадаємо, що раніше індійці розповіли про добру карму Євромайдану

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян.

Євромайдан став туристичним об‘єктом

Євромайдан став туристичним об‘єктом

Повʼязані теми:

Наступна публікація