Водолази доповіли Попову, що дюкери вистоять перед паводком

Водолази доповіли Попову, що дюкери вистоять перед паводком

Дюкери на Дніпрі витримають паводок

За наказом голови КМДА водолази досліджують київські дюкери на міцність. Поки причин для хвилювання немає.

Київські дюкери витримають паводок. Про такі результати доповіли в середу голові Київміськдержадміністрації Олександру Попову водолази, які досліджували за розпорядженням керівника Києва конструкції дюкерів, що пролягають по дну Дніпра в Києві.

"В рамках роботи щодо запобігання загрози повені та ліквідації її наслідків комунальні служби перевіряють всі інженерні комунікації. Вчора ми почали обстеження дюкерів, я знаю результат сьогодні на ранок - причин для хвилювання немає. Дюкери в нормальному стані, тріщин і осідань немає, працюють у штатному режимі", - сказав журналістам, присутнім на роботах з дослідження стану дюкерів, Олександр Попов.

За словами керівника міста, дюкерний перехід - остання кризова точка на предпаводковой карті столиці. "Це була остання ділянка, яка викликала стурбованість, як спрацює система прийому талої води і водовідведення. Те, що дюкери надійні - гарна новина, тепер ми можемо впевнено говорити, що безпека киян забезпечена", - зазначив Олександр Попов.

За словами Попова, система водовідведення вже впоралася з основною масою талої води. Керівник Києва відзначив, що місто вчасно зреагувало на загрози підтоплення, здійснивши масштабні роботи для попередження паводку. При цьому Попов зазначив, що міська влада не буде переводити служби міста в звичайний режим роботи до повної ліквідації загроз паводку.

Сьогодні, нагадаємо, міські служби, які здійснюють роботи з попередження повеней, працюють в особливому режимі. У місті створено штаб з попередження загроз повені та ліквідації її наслідків. Контролює роботу штабу особисто голова КМДА.

Як зазначають екологи, аварія на київських дюкерах могла б призвести до екологічної катастрофи не тільки в Києві, але і на територіях вниз за течією Дніпра, аж до Чорного моря.

Повʼязані теми:

Наступна публікація