Водії пообіцяли "переломати ноги" чиновникам за пошматовані шини

Водії пообіцяли "переломати ноги" чиновникам за пошматовані шини

Голова Київавтодору запевнив, що не винний, але готовий піти у відставку

Лякати автодорівців прийшли розгнівані автомобілісти - прості кияни та колишні чиновники і власники дорогих авто.

У понеділок, 18 лютого, відбулось кілька мітингів біля державних установ, які відповідають за українські дороги, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30.

Мітингувальники із гаслами "Ми ненавидимо Укравтодор!" та "Не зробите дороги, поламаємо вам ноги" вимагали звільнити керівників та почати нарешті ремонтувати шляхи.

Розгнівані автомобілісти, серед яких були як прості кияни, так і колишні депутати, і власники дорогих авто, завалили вхід до Укравтодору відірваними бамперами, пошматованими шинами та вирваними із м'ясом кульовими опорами.

Налякані автодорівці після таких погроз до протестувальників не вийшли, однак, влада на протести автомобілістів все-таки відреагувала.

Голова Київської міськадміністрації Олександр Попов назвав ситуацію екстремальною. У столиці треба відремонтувати 300 тисяч квадратних метрів доріг. Найбільші і найглибші ями - на проспекті Перемоги, Кільцевій дорозі та проспекті Паладіна.

Чиновників, відповідальних за ці ділянки, вже покарано. А от голову Київавтодору Георгія Глінського вирішили поки що не звільняти - йому дають ще один шанс.

Сам Глінський на диво спокійний. Він запевнив, що у ямах на дорогах винен сніг і час. Той-таки проспект Перемоги, нагадує чиновник, не бачив капітального ремонту 33 роки. Він своєї провини у цьому не бачить, але запевняє, що готовий піти у відставку.

Міністр інфраструктури Володимир Козак обіцяє, щойно зійде сніг, по всій країні запрацює 90 асфальтових заводів. В основному цим асфальтом лататимуть ями на дорогах.

Для капітального ремонту потрібні мільярди доларів. А ще - чесні чиновники, які не крастимуть гроші з бюджету. Вже сьогодні по всій країні правоохоронці порушують кримінальні справи проти керівників автодорів, які цуплять бюджетні гроші мільйонами.

Наразі тривають слідчі дії проти співробітників Уманьавтодору, яких підозрюють у розкраданні 34 млн грн. Там латали одну яму, а писали, що десять.

Українці вийшли на мітинг з гаслом "Ми ненавидимо Укравтодор"

Українці вийшли на мітинг з гаслом "Ми ненавидимо Укравтодор"

Повʼязані теми:

Наступна публікація