Вночі пожежники влаштували "надзвичайну ситуацію" у столичному метро

Вночі пожежники влаштували "надзвичайну ситуацію" у столичному метро

Рятувальники випробували нові станції дозаправки кисню

Рятувальники проводили планові навчання і тестували нове обладнання.

На станції метро Тараса Шевченка у ніч на 22 травня пожежники влаштували навчання, аби відпрацювати ситуацію займання у вагоні та випробувати нове обладнання, повідомляє кореспондент ТСН.

За легендою зайнялося в четвертому вагоні поїзда, що стоїть на станції. За нормами, на час прибуття пожежників працівники метрополітену мусять уже евакуювати пасажирів і персонал. Під час навчань вогнеборці все повинні зробити так, як би робили на справжній пожежі.

Рятівники шукали можливих потерпілих. Один чоловік, за легендою, надихався димом, але при тямі - його вивели під руки. Іще двох - винесли на ношах.

Пожежники випробували нові станції дозаправки кисню в балонах, які прибули в Україну лише три дні тому. Установка дозволяє заправляти апарати в момент дихання рятівника. Завдяки такому балону пожежникам не потрібно гаяти дорогоцінний час і виходити на поверхню, щоби заправити свої балони. У Європі такі балони давно встановлені на всіх станціях метро глибокого залягання, але для нашої країни це новинка.

Спільними зусиллями різних рятувальних підрозділів умовну пожежу було локалізовано, "потерпілих" передали у руки медиків, результатами навчань екзаменатори залишились задоволені.

Нагадаємо, 16 травня Володимир Бондаренко призначив новим главою столичного метрополітену Руслана Казюлькіна.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Рятувальники "підпалили" метро, щоб випробувати нове обладнання

Рятувальники "підпалили" метро, щоб випробувати нове обладнання

Повʼязані теми:

Наступна публікація