Вкладники банку "Михайлівський" погрожують паралізувати центр Києва в середу

Вкладники банку "Михайлівський" погрожують паралізувати центр Києва в середу

Фото: Радіо Свобода

Нова акція протесту відбудеться під посольствами іноземних держав.

У вівторок головну вулицю столиці перекрили обмануті вкладники банку "Михайлівський". Кілька сотень чоловік паралізували рух Хрещатиком, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Спершу люди зібралися під Національним банком і там вимагали повернення своїх грошей. Пікетувальники дуділи, стукали кришками з-під каструль та били в барабан. Потім проголосували за подальші дії – перемогла пропозиція перекрити Хрещатик. І хоча акція не була анонсованою, кілька десятків правоохоронців були змушені допомагати безпеці – зупиняти та розвертати машини. У центрі Києва утворилися затори. "Ми від самого початку їх супроводжуємо, цей мітинг. Роз'яснюємо, що неможна перекривати дорогу, що за це передбачена кримінальна відповідальність", - розповіла речник київської поліції Оксана Блищик.

Вкладники банку "Михайлівський" нагадали про невиплати, зупинивши рух на Хрещатику

Вкладники банку "Михайлівський" нагадали про невиплати, зупинивши рух на Хрещатику

Утім, жодних активних силових дій правоохоронці супроти маніфестантів не робили. Під час акції двох пікетувуальників забрала швидка – через спеку їм стало погано. Лише о 16:00 годині на Хрещатик прибули автобуси із нацгвардійцями. Бійці відтіснили людей на узбіччя, рух автодорогою було відновлено. Після цього вкладники банку пішли пікетувати Адміністрацію президента.

У Фонді гарантування вкладів події в центрі Києва не коментували. Лише на офіційному сайті з'явилося повідомлення, що вкладникам банку "Михайлівський" вже відшкодовано 93% від загального обсягу запланованих виплат. На Банковій пікетувальники твердять, що грошей не отримували. Наприкінці робочого дня біля АП лишилося кілька людей. Решта розійшлися, але пообіцяли повернутися у середу, а до свого маршруту включити й іноземні посольства.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація