Вивіз все майно й автомобілі. У ГПУ розповіли, як ловили скандального забудовника

Вивіз все майно й автомобілі. У ГПУ розповіли, як ловили скандального забудовника

Вивіз все майно й автомобілі. У ГПУ розповіли, як ловили скандального забудовника

Анатолій Войцеховський / Фото: InfoResist

Правоохоронці відстежили, коли Войцеховський планував таємно повернутися в Україну і затримали його.

Одіозний київський забудовник Анатолій Войцеховський, переховуючись від слідства за кордоном, вивіз з України все своє майно, зокрема автомобілі.

Про це ТСН.ua повідомив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

Він розповів, що влітку 2016 року ГПУ спільно з Нацполіцією провели спільну операцію, в результаті якої Войцеховського вдалося затримати.

"Ви навіть не уявляєте, яких неймовірних зусиль потребувало докласти, щоб він повернувся в Україну. Він був закордоном. Вивіз туди майно й автомобілі. І повернувся навіть не під своїм прізвищем, але ми змогли це відстежити. Він сюди прилетів буквально на один день, і ми скористалися цією можливістю, затримали його", - розповів Сторожук.

Як почуває себе Анатолій Войцеховський, обдуривши тисячі вкладників

Як почуває себе Анатолій Войцеховський, обдуривши тисячі вкладників

Наразі, за словами заступника генпрокурора, Войцеховський з браслетом, під заставою і під підпискою про невиїзд перебуває за місцем свого проживання і співпрацює зі слідством, ходить на допити.

Сторожук також наголосив, що слідство має всі докази провини Войцеховського.

"Ми направляємо до суду зараз один епізод. А в нас їх сорок. Там більш ніж достатньо. Як тільки будуть якісь маніпуляції, пов'язані з тим, що він уникатиме покарання, ми пред'являтимемо суду докази не тільки про несплату податків, не тільки про незаконну забудову, не тільки про підроблення дозвільної документації на проведення будівельних робіт, а ще й за шахрайські дії, пов'язані з тим, що одне й те саме помешкання продавалося 3-4 особам. Ці всі факти встановлені", - наголосив заступник Луценка.

Дмитро Сторожук / Фото: ТСН.ua

Водночас той факт, що до суду направлений поки що лише один епізод, Сторожук пояснив очікуванням результатів експертиз.

"Ми хотіли б направити все одразу, але проходить безліч економічних, бухгалтерських, почеркознавчих експертиз, яких ми просто повинні дочекатися, щоб підтвердити доказовою базою всі злочини, які були вчинені", - сказав він.

Крім того, додав Сторожук, в рамках цього кримінального провадження "встановлюються ті особи, які були наділені функціями контролю, тому що всім зрозуміло, що не можуть серед міста будуватися десятки обєктів без контролю".

Нагадаємо, ГПУ повідомила про підозру Войцеховському 15 липня. Забудовника звинувачують в ухилянні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи та інших злочинах. ГПУ об'єднала всі 46 виробництв проти Войцеховського з 2012 року в одну.

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир і грошей — це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди "Еліта-центр".

За Войцеховського було сплачено заставу в 14 млн грн, 27 липня він вийшов на свободу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація