Відсьогодні в Києві знову почнуть вимикати світло

Відсьогодні в Києві знову почнуть вимикати світло

У Києві можливі аварійні відключення світла на підприємствах. Ілюстрація / Фото: Антенна-Телесемь

Від електрики обіцяють відключати лише промислові підприємства.

Із 1 грудня в Києві знову можливі аварійні відключення світла без попередження.

"Київенерго" повідомляє про те, що згідно з розпорядженням головного диспетчера НЕК "Укренерго", з 1 грудня 2014 року будуть застосовуватися графіки аварійних відключень для столичних промислових підприємств. Така вказівка від НЕК "Укренерго" надійшла у зв'язку з необхідністю забезпечити надійну роботу об'єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії", - пояснили в "Київенерго".

У повідомленні наголошується, що "графіки аварійних відключень в м. Києві застосовуватимуться виключно для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду столиці. Тривалість та обсяги відключень електроенергії регламентовані диспетчером НЕК "Укренерго". Почергове застосування графіків аварійних відключень для зменшення рівня навантаження на енергосистему передбачає їх застосування не більше, ніж на дві години для кожного окремого споживача".

Нагадаємо, перші відключення світла в Україні почалися у вересні. Пояснили це тим, що для вироблення електроенергії не вистачає вугілля, 80% видобутку якого сконцентровано на Донбасі, який нині перебуває в епіцентрі бойових дій. Уже на початку жовтня в Кабміні пообіцяли не відключати споживачів - мовляв, енергетична система України "працює в нормальному, достатньому режимі".

Сумські села починають переходити на альтернативні види вуличного освітлення

Сумські села починають переходити на альтернативні види вуличного освітлення

Повʼязані теми:

Наступна публікація