Ви звідси живими не поїдете. Під Лаврою "титушки" намісника Павла погрожували журналістам ТСН

Ви звідси живими не поїдете. Під Лаврою "титушки" намісника Павла погрожували журналістам ТСН

Ви звідси живими не поїдете. Під Лаврою "титушки" намісника Павла погрожували журналістам ТСН

Фото: ТСН

Кореспонденти знімали гостей, які завітали на ювілей одіозного церковника. 

Під час знімання святкування Дня народження намісника Лаври Павла - невідомі особи погрожували журналістам ТСН та пошкодили авто. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Знімальна група фільмувала під'їзд авто гостей святкування, серед яких були і колишні регіонали. Вони приїхали привітати одіозного намісника Лаври Павла із 55-річчям.

У цей момент до авто із журналістами підійшли невідомі із представниками так званого Запорізького козацтва, які охороняють територію Лаври, почали лаятися та вимагали віддати відео.

"Підходять якісь люди. Двоє молодиків, двоє якихось козаків, та починають нам погрожувати. Ну ми закрилися у машині", - розповів кореспондент ТСН Дмитро Святненко, додавши, що показав молодикам своє посвідчення.

"Вони: або давайте сюди запис, або ви звідси живими не поїдете… Почали намагатися відкрити машину, машина закрита, почали одразу спускати колеса, кажуть все, ви звідси не поїдете", - додав він.

Журналісти викликали оперативників та поліцію. Коли полісмени була поряд, невідомі почали надувати колеса, але продовжували лаятися.

Другій знімальній групі, яка також під'їхала до Лаври, також перешкоджали козаки і також погрожували та лаялися.

Слідчі з'ясовують всі обставини події.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов.

Прикрий інцидент стався сьогодні зі знімальною групою ТСН у Києво-Печерській Лаврі

Прикрий інцидент стався сьогодні зі знімальною групою ТСН у Києво-Печерській Лаврі

Нагадаємо, раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки. Так, у 2011 році колишній журналіст "1+1" Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк настоятеля Лаври, але останній всіляко перешкоджав роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був "одягнений як бомж" і порадив "піти взути нормальні туфлі".

У 2012 році настоятель Лаври забрав в журналістки "Кореспондента" Ксенії Карпенко телефон під час розмови. Згодом техніку повернули, але останні відео були знищені.

Також намісник Лаври став фігурантом гучного скандалу, назвавши клініку, де лікували хворих на СНІД, "притоном". "Ви хотіли б, щоб у вас у під'їзді був притон? Щоб у вашій у квартирі, поряд або хоча б на одному майданчику жили люди зі страшними захворюваннями?, - звернувся він. - Я їх не засуджую, але вони повинні перебувати в тому місці, де вони повинні бути, а не в центрі вселенського православ'я - Києво-Печерській Лаврі".

У підсумку лікарів і пацієнтів із тяжким захворюванням таки виселили з території Києво-Печерської Лаври.

Слід зазначити, що критику викликало і балотування священника до Київради від Партії регіонів. У 2008 році він оголосив про своє рішення, заявивши, що разом із Азаровим, Януковичем і Рибаком був одним із засновників ПР.

Загалом священнослужитель УПЦ МП був у хороших стосунках із представниками колишньої влади. Так, під час візиту тодішнього глави уряди Миколи Азарова до Лаври владика навіть перервав службу, щоб зустріти високого чиновника. У січні 2014 року, коли на Майдані Незалежності вирувала Революція Гідності, владика зустрічав у Лаврі і Віктора Януковича, розповівши йому про свою віддану підтримку. "Сьогодні ви несете важкий хрест, і Церква з вами сьогодні до кінця, подібно до того, як Симон Киринейський допомагав нести Хрест Христу на Голгофу", - заявив митрополит.

Він також дякував і представникам МВС, які брали участь у сутичках з мітингувальниками і заявив, що сумнівається в безкорисливості тих, хто виступив проти влади і беззаконня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація