Велика вода перетворює Київщину на суцільний басейн

Велика вода перетворює Київщину на суцільний басейн

В МНС не встигають відкачувати воду

Рятувальники не встигають відкачувати воду

Київщину все більше підтоплює. Люди вже ловлять рибу у себе на городі, а погреби планують використовувати як басейни. А також чекають в гості місцеву владу, щоб та допомогла з ремонтом підтоплених будинків, йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Елітні Бортничі під Києвом. Повінь з'єднала кілька сільських ставків в один великий. Тепер  по рибу не треба далеко ходити - ловиться просто на городі.

У селі Велика Димерка залило кілька вулиць. Пожежники намагаються відкачати  воду в хатах. Місто Бровари - тут забиті водовідвідні канали.

Попри рівчаки, у  хаті – калюжки.  Наталка Цвєткова дякує МНСівцям - вони відкачали сантиметрів 15 води, але каже, щойно помпи вимикають - вода знову швидко прибуває. Жартує, що скоро буде на човні в хату запливати.

"Одна хата у нас зовсім пропала, залило там все. Дочка перебралася до нас, але й тут спасіння нема", - каже жінка.

А в Гурівщині можна плавати. Подекуди води на подвір'ях більше метра, її намагаються  відпомпувати пожежники, але з траси міжнародного значення вона прибуває дуже швидко. 

"Дуже багато горя нам  принесла Житомирська траса. З дороги тече вода. Не зробили жодного водовідвода і зараз, подивіться, тече вода", - жаліються жителі.

Мотопомпи у Київську область звезли з кількох сусідніх областей, але вони проблему не вирішують, визнають МНСівці. Рівень води все одно зростає. Винуватець цього не лише танення снігу, а й нічний рясний дощ.

"Тільки в Броварському районі, тут, в Броварах працює близько 20 мотопомп, але складність в тому, що тільки ми перестаємо качати, як вода прибуває знову", - кажуть рятувальники.

Треба лише чекати, радять рятувальники, і просити неба не дати більше дощу.

Кореспонденти ТСН Олександр Загородний, Ксенія Марченко, Оксана Щербина.

Київщину з кожним днем все більше підтоплює

Київщину з кожним днем все більше підтоплює

Повʼязані теми:

Наступна публікація