Вцілілий кіоск Roshen на Святошині залишився без вивіски

Вцілілий кіоск Roshen на Святошині залишився без вивіски

Вцілілий кіоск Roshen на Святошині залишився без вивіски

Комунальники вирішили не вступати у бійку з протестувальниками.

На столичному ринку "Святошин" сьогодні вночі знову працювали люди в чорному з ломами. Вони намагалися демонтувати магазин Roshen, який дивом уцілів минулого тижня, коли зносили інші МАФи, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Кількасот підприємців вже тиждень цілодобово чергують під своїми магазинами біля метро, не дають комунальникам демонтувати один із них. У компанії Roshen, заснованій українським президентом, твердять: МАФ - не їхній, а орендований. Саме його тиждень тому не зруйнували разом з іншими. Сьогодні комунальники намагалися закінчити розпочате.

Штовханина з криками та лайкою припинилася тільки на мить, щоби винести з натовпу напівпритомну жінку. Такий спротив змусив комунальників відступитися. Вони пішли закінчувати демонтаж інших магазинів. Завадити їм підприємці вже не змогли - завадив кордон із правоохоронців.

Через це активісти змінили тактику - винесли на проспект Перемоги залишки кіосків, знесених тиждень тому і перекрили одну з найжвавіших столичних магістралей.

Миттєво утворився затор - на годиннику вже сьома ранку. Поліцейські розчистили барикади і взяли протестувальників у щільне коло. Підприємців відтіснили до тротуару, рух проспектом відновили, правоохоронці стали уздовж дороги, щоби перекриття не повторилося.

"Вони заявляють, що у них мирне зібрання, ми їм пояснили: ваше мирне зібрання перестає бути мирним в той момент, коли ви перекриваєте рух", - прокоментував керівник столичної поліції Юрій Зозуля.

Тим часом працівники благоустрою остаточно відмовився від ідеї демонтувати магазин, з якого все почалося.

"Я своїх людей кидати на амбразуру не збираюся. Я думаю, сьогодні не дадуть можливість працювати, але компроміс знайдений - Roshen вивіска йде, а далі буде видно", - кажуть комунальники.

Сергій представляється власником каменю спотикання. Каже, приміщення магазину Roshen насправді - його, а не Порошенка. На стіни, які комунальники хочуть зносити, має документи. На землю - ні, але досі їх не вимагали. Готові все оформити, аби тільки їхній бізнес не чіпали. У благоустрої кажуть – все одно доведуть справу до кінця.

На Святошині намагалися знести магазин Roshen

На Святошині намагалися знести магазин Roshen

"Він буде демонтуватися, доки не демонтується, ми не можемо сказати конкретну дату, тому що ви бачите: і підприємці стоять, не дають працювати, вони захищають своє", - заявив перший заступник директора міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій.

Та в одному сторони конфлікту солідарні - протистояння триватимуть, адже відступатися не збирається жодна з них.

Нагадаємо, 24 червня комунальники знесли понад сотню кіосків в цьому районі. Все відбувалося зі скандалами, а також спричинило чималі затори на проспекті Перемоги. Підприємців обурило, що їх намети зносили разом з товаром. Крім того вони запевняють, що вели свій бізнес чесно. Столична влада наполягала – списки МАФів, які підлягають знесенню, публікувалися ще на початку року, працювати у цьому місці вони не мають права. Уцілів під час демонтажу тільки кіоск кондитерської фабрики Roshen.

Пізніше радник мера Києва з питань благоустрою і народний депутат Дмитро Білоцерківець заявив, що кіоск-магазин Roshen підлягає знесенню. "У МАФу "Рошен" немає права користування відповідною земельною ділянкою, він підлягає знесенню", - зазначив нардеп.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація