В опозиції штурм Київради назвали перемогою і пообіцяли нові блокади

В опозиції штурм Київради назвали перемогою і пообіцяли нові блокади

Опозиція заблокувала роботу Київради / Фото: УНІАН

Нинішня Київрада працювати не буде, впевнені опозиціонери.

Злагоджені дії "Батьківщини", УДАРУ та Свободи стали запорукою блокування роботи нелегітимної Київради, так член парламентської фракції "Батьківщина" Микола Катеринчук прокоментував штурм Київради, який відбувся сьогодні.

Політик назвав блокаду Київради серйозною перемогою опозиції у боротьбі з незаконними діями чинної київської влади. "Прикро, що для цього довелося застосувати силу, однак іншого шляху не було", - сказав Катеринчук.

"Ще минулого місяця я заявив про ліквідацію фракції Блоку Миколи Катеринчука у міськраді, оскільки ми вважаємо, що нинішній її склад не може працювати в законний спосіб. На жаль ніякі юридичні та правові доводи стосовно не легітимності депутатського корпусу Київради не були почуті, нас ігнорують і намагаються продовжити в не правовий спосіб ухвалювати рішення. Саме тому і були такими рішучими дії опозиційних сил, спрямовані на блокування роботи сесії", - наголосив Микола Катеринчук.



Політик пообіцяв, що будуть нові штурми у разі "незаконних дій влади".

"Якщо не діють політичні доводи та правові доводи стосовно незаконних дій влади, то однозначно люди будуть вдаватися до силових методів. Якщо подібні речі київська міська влада буде дозволяти собі й надалі, ми знову і знову будемо їх зупиняти. Нинішня Київрада працювати не буде", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні вранці опозиція взяла штурмом Київраду та зірвала чергове засідання.

Наступна публікація