В опозиції розповіли, у чому згодні з Поповим

В опозиції розповіли, у чому згодні з Поповим

Опозиція зійшлася з Поповим по трьох позиціях / Фото: УНІАН

За словами Бондаренко, опозиція зійшлася з Поповим по трьох позиціях.

Народні депутати-мажоритарники від опозиції заявили, що знайшли взаєморозуміння з головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим з ключових питань суспільно-політичного життя Києва і готові співпрацювати за цими напрямами.

Про це після зустрічі з Поповим заявив на брифінгу народний депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко, пише Уніан.

"Ми вважаємо, що голова Київської міської державної адміністрації повинен звернутися до Верховної Ради і чітко заявити про свою позицію, що він вимагає визначити дату виборів у Києві і призначити вибори в Києві. Це повністю залежить від Верховної Ради", – заявив Бондаренко.

Також, за словами депутатів-опозиціонерів, які представляють інтереси киян у парламенті, знайдено взаєморозуміння з питання відновлення роботи районних рад у місті Києва і з питання необхідності вимагати повернення до міського бюджету 100% суми податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

"У Олександра Павловича ситуація складна, ми його розуміємо. Він людина, якою як мінімум намагаються маніпулювати. Але якщо ми ці три питання задекларуємо, ми в усіх цих питаннях будемо з ним разом. У нас склалося враження, що ми зійшлися з Олександром Поповим по всіх трьох позиціях", – резюмував Володимир Бондаренко.

Єдність позиції з перерахованих питань з депутатами від опозиції підтвердив на своєму брифінгу і голова КМДА Олександр Попов. Він в черговий раз підкреслив, що його позиція – "в Києві мають бути легітимні, законно обрані органи влади".

Вимоги Попова про фінансову самостійність Києва – причому не тільки щодо повернення ПДФО, а й щодо збільшення сум на виконання Києвом столичних функцій – ще раніше були подані до Кабміну в якості законодавчих ініціатив КМДА. Що ж до відновлення роботи райрад, Олександр Попов визнав, що вважає це доцільним, але запропонував винести питання на широке громадське обговорення.

Наступна публікація