В мікроавтобусі з "прослушкою" СБУ на Євромайдані могла бути вибухівка - організатор

В мікроавтобусі з "прослушкою" СБУ на Євромайдані могла бути вибухівка - організатор

"Беркут" штурмував учасників Євромайдану з кийками і ножами / Фото: Facebook/Євгенія Моторевська

"Беркут" йшов на людей у повній бойовій амуніції - з кийками і ножами.

Організатори Євромайдану на Європейській площі викрили мікроавтобус, в якому, за їхньої інформацією, знаходитися апаратура для прослуховування СБУ.

"Також не виключена наявність у мікроавтобусі вибухових пристроїв і зброї для можливих провокацій", - повідомив ТСН.ua один з організаторів мітингу Зорян Шкіряк.

Зокрема, він розповів, що до мікроавтобусу підійшли нардепи, представилися та попросили у тих, хто знаходився всередині авто, пояснень, що вони роблять на Євромайдані.

Примітно, що автомобіль був припаркований саме навпроти сцени, з якої виступали політики та громадські діячі, і перекривав дорогу.

"Проте депутати не отримали відповіді на свої запитання. Люди в машині закрилися, забарикадувалися, зашторилися і сховалися за темними вікнами", - повідомив Шкіряк.

Відтак натовп оточив мікроавтобус. Люди викликали наряд співробітників МВС, щоб вони розібралися із загадковим авто.

Правоохоронці, які приїхали на виклик, поводилися коректно, зауважив Шкіряк. Проте як тільки це відбулося, то поступив наказ, і "Беркут", локалізований на площі поблизу інформагентства "Уніан", вирушив у їхню сторону.

"Беркут" вирушив озброєний, у повній амуніції, навіть з ножами", - розповів організатор, додавши, що нардепи намагалися стримати правоохоронців, але марно.

"На жаль, вони не представилися, поводилися нахабно, почали тиснути на людей кийками, хоча ми забезпечили коридор у 1,5-2 метра між ними і мікроавтобусом. Машину почали відбивати, хоча машину передали МВС", - розповів Шкіряк.

Також він повідомив про ще одну спробу спецпризначенців пройти до Українського дому збоку вулиці Трьохсвятительської, щоб розігнати Євромайдан, проте їм це не вдалося.

На часі ситуація на Європейській площі доволі спокійна. Люди перебувають в емоційному стані та скандують "Міліція з народом".

Як повідомили очевидці, мікроавтобус, через який сталася штовханина, вже поїхав, а "Беркут" відступив на свої позиції. На часі поблизу Євромайдану залишаються близько 100-120 беркутівців.

Нагадаємо, що 25 листопада триває п'ятий день Євромайдану. На Європейській площі зібралося близько 5 тисяч людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація