В центрі Києва секта Мунтяна проводить пекельні сеанси вигнання бісів, викачуючи з людей гроші

В центрі Києва секта Мунтяна проводить пекельні сеанси вигнання бісів, викачуючи з людей гроші

У Палаці Спорту секта влаштовує масові сеанси екзорцизму

Для проведення обрядів екзорцизму та зцілення секта на цілий місяць винайняла Палац Спорту.

Просто у центрі Києва, в Республіканському Палаці Спорту, відбуваються масові сеанси екзорцизму, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Десятитисячну арену на цілий місяць орендувала харизматична церква "Відродження" і проводить там приголомшливі меси.

Вже декілька тижнів зі сцени столичного Палацу Спорту пастор Володимир Мунтян запевняє, що зцілення від раку та ДЦП, зняття родового прокляття - все це можливо. А масові сеанси зцілення та вигнання диявола супроводжуються музикою і танцями.

Із запитанням, чи існують дива, чи перед нами черговий Аделаджа - журналісти звернулися до експертів. Так, адвокат постраждалих у афері Кінгз Кепітал церкви Сандея Аделаджі "Посольство Боже" вже стикався з харизматичними дійствами Мунтяна.

"Сьогодні в Службі безпеки України є три експертні висновки від різних трьох інститутів, психологічних експертиз, де чітко вказано і зазначено, що секта Володимира Мунтяна чітко створена з метою маніпулюванням свідомістю громадян, підмінюючи поняття, стираючи і видаючи бажане за дійсне. Фактично заволодівають коштами, маніпулюючи людьми. Тобто, це така ж сама секта, як і у Сандея Аделаджі", - повідомив адвокат Іван Боднарук.

Сектанти прямо у центрі Києва виманюють у людей тисячі гривень

Сектанти прямо у центрі Києва виманюють у людей тисячі гривень

Квиток на 30 днів на свято зцілення коштує 800 грн. Палац спорту викуплений на місяць. Вартість такої розкоші - не мільйон, а кілька мільйонів гривень. Втім, повз сувору охорону журналісти пройшли безкоштовно. І майже одразу почули пекельні звуки: десятки пасторів проводять сеанси вигнання бісів просто у фойє. Луна від мантр екзорцистів змішується з божевільними криками людей, над якими і здійснюють обряд.

Це приголомшує, бо незрозуміло, чи може таке відбуватися насправді. Водночас експерт з нетрадиційних релігій Володимир Пєтухов називає це психічним зараженням.

"Це робиться на показ. Те, що вони роблять. Де гарантія того, що ті, хто смикається і падає, не є статистом, який заражає. Психічне зараження - є таке поняття. Я знаю багато випадків, коли спеціально домовляються... Зараження відбувається, коли кілька людей падають. Але це робиться за змовою. І завжди є відсотки людей істеричного складу, які дуже сильно наслідують", - пояснив Пєтухов.

Масовий екзорцизм в Палаці Спорту продовжується вже на сцені. Але перед цим пастор веде проповідь. Примітно, що він надто часто говорить про гроші адептів.

І дійсно, крім купівлі квитка, люди жертвують гроші. Для цього є спеціальні відра. Це називається партнерством. Кожного дня людей спонукають жертвувати церкві, точніше Богу, як це називає сам Мунтян.

"Секта Володимира Мунтяна має прибуток близько декількох мільйонів гривень в місяць. При чому вони не обкладаються податками. Де-юре вони вважаються релігійною організацію, де-факто – це сектантство, обкладання поборами", - пояснив Боднарук.

Нагадаємо, що в Україні священики-екзорцисти виганяють бісів, перетворюючи українців на психічно хворих.

Кореспондент Сергій Гальченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація