Уночі з вокзалів в Києві евакуювали людей

Уночі з вокзалів в Києві евакуювали людей

Близько 400 осіб довелося евакуювати з двох вокзалів / Фото: kiev.com.ua

Невідомий повідомив про мінування.

Близько 400 людей уночі 14 лютого були евакуйовані з приміщень двох залізничних вокзалів у Києві ("Центральний" та "Південний"). До таких заходів правоохоронці вдалися після дзвінка невідомого про нібито мінування. Про це повідомили у прес-службі Управління МВС України на Південно-Західній залізниці.

Як стало відомо, повідомлення про замінування надійшло до міліції о 2.35 уночі 14 лютого. Однак анонім не вказав, про який саме столичний вокзал йде мова.

Оперативники на місці події негайно почали евакуацію пасажирів. Після чого працівники вибухотехнічної служби разом з кінологами ретельно обстежили всі території. Вибухонебезпечних предметів вони не виявили, і вокзали відновили роботу.

За час обстеження затримки руху поїздів не було, підкреслюють у міліції.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, тривають заходи зі встановлення та затримання лжемінера.

За словами начальника Управління МВС України на Південно-Західній залізниці В'ячеслава Сокирка, завідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності підпадають під дію ст. 259 Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Як повідомлялося раніше, 12 лютого в Києві невідомий повідомив про замінування залізничного вокзалу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація