Українці припинили штурм Кабміну і пішли на Євромайдан дивитися концерт

Українці припинили штурм Кабміну і пішли на Євромайдан дивитися концерт

Наметове містечко на Євромайдані / Фото: Українське фото

Штурм Кабміну заплановано на ранок понеділка.

Станом на 18:00 велика частина протестуючих біля Кабміну перемістилася на Європейську площу. Там зараз почалася запальна концертна програма.

Тут також продовжують створювати великий "табір опору" і наметове містчеко. Опозиціонери з трибуни заявляють, що мітинг триватиме до саміту. Якщо асоціація не буде підписана – то стане безстроковим.

Повідомляється також, що біля будівлі уряду залишилися близько 250 осіб, переважно активістів ВО "Свобода". Вони скандують "Слава Україні! Героям слава!", а також співають українські народні пісні.

Водночас екс-міністр МВС Юрій Луценко закликав учасників мітингу за євроінтеграцію залишитися на ніч на Європейській площі в Києві в зв'язку з можливими провокаціями, спрямованими на знесення Євромайдану.

Наметове містечко на Євромайдані / Фото: Українське фото
"Тут можуть бути різні провокації та спроби знести Євромайдан. Я закликаю вас вистояти ніч на майдані", - заявив він зі сцени, встановленої на Європейській площі.

Луценко повідомив, що в понеділок о 8 ранку розпочнеться пікетування Кабінету міністрів з вимогою відставки уряду.

Також він представив коменданта наметового Євромайдана Андрія Парубія (нардеп фракції Батьківщина) та відповідального за масово-пропагандистську роботу Євромайдана В'ячеслава Кириленка (парламентарій фракції Батьківщина).

Зазначимо, що за словами Олександра Турчинова, мітинги на підтримку євроінтеграції будуть проходити на Європейській площі в Києві щодня о 19:00.

Як повідомлялося раніше, з'явилося відео застосування сльозогінного газу на Євромайдані. Невелика кількість опозиційних мітингувальників намагалася прорвати оточення "Беркуту" під Кабміном. Після цього в хід пішов сльозогінний газ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація