Україна сьогодні прощається з Євгеном Сверстюком

Україна сьогодні прощається з Євгеном Сверстюком

Євген Сверстюк помер на 86-му році життя / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Письменника та громадського діяча поховають на Байковому кладовищі.

Сьогодні в Києві у маленькому храмі Різдва Богородиці автокефальної церкви відспівали письменника, політв'язня та громадського діяча Євгена Сверстюка, який помер 1 грудня на 86-му році життя.

Цей храм обрали, бо він був прихожанином цієї церкви. Сверстюк був глибоковіруючим і допомогав будувати церкву, ідеться в сюжеті ТСН.День. До останнього редагував газету "Наша віра".

За боротьбу за українську незалежність та антирадянську літературу Євген Сверстюк був засуджений до 15 років ув'язнення у таборах.

Помер він 1 грудня. І в цьому є певний символізм, адже Свертюк був активним учасником групи інтелектуалів та громадських діячів "Перше грудня".

Київ прощається з Євгеном Сверстюком

Київ прощається  з Євгеном  Сверстюком

Нині в Київському міському Будинку вчителя відбувається громадська панахида. Попрощатися зі Сверстюком також прийшли президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, народні депутати, представники уряду, громадські діячі, діячі культури.

"Пішла з життя людина, яка завжди залишатиметься для нас моральним авторитетом і совістю нації. У всі часи, радісні й лихі, Євген Олександрович був зі своїм народом", - сказав Порошенко.

Поховають Євгена Сверстюка на Байковому цвинтарі поруч з іншими політичними в'язнями та відомими письменниками.

Наступна публікація