Учасники протестів під НБУ намагались влаштувати акцію під меморіалом Небесної сотні

Учасники протестів під НБУ намагались влаштувати акцію під меморіалом Небесної сотні

Фото: Reuters

У центрі Києва пригадують трагічні події трирічної давнини.

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та свободи, а на Алеї Небесної сотні вшановують пам'ять загиблих у революції.

Як передає кореспондент ТСН, зранку центр частково перекрито. Родичі загиблих приїхали на вулицю Інститутську близько 10 ранку. Металошукачі після візиту президента зняли, але місце продовжують патрулювати правоохоронці та кінологи.

Родичі Небесної сотні біля меморіалу кажуть, що біль втрати не вщух, але ці жертви не були марними. Ось що сказали ТСН троє з присутніх:

"Мій чоловік вийшов на Майдан після того, як побили студентів. Він не вийшов для того, щоб когось привести до влади. Я вчора переконалась що все було не марно. Поки в нас така молодь, поки очі горять, нехай повільно, але зміни йдуть"

"Я вже стільки говорила, що більше не хочу. Знову пригадувати, засмучуватись. Нічого нам не зробили. Меморіал зробили, а пам'ятника нема"

"Сум, біль – вони не проходять, і не скоро пройдуть. До кінця віку будемо пам'ятати та ці святі місця обходити. Будемо робити все, щоб їх не забували"

Третя річниця Революції гідності: хронологія протесту

Третя річниця Революції гідності: хронологія протесту

Не обійшлося без неприємностей. Алеєю Небесної сотні повз меморіал пройшла колона протестувальників, які проводять акцію під НБУ. Вони йшли мовчки, навіть поглядом не зупинились на ньому, а одна жінка біля меморіалу розгорнула плакат, почала кричати. Родичі просили її відійти та мати шану до загиблих, але вона не зважала на них.

"Дуже боляче нам, родинам загиблих, бачити, що це місце пам'яті Небесної сотні використовують у політичних інтригах. Сотні проплачених алкоголіків та бомжів пройшли повз, і ніхто з них не вклонився та не перехрестився, ми чули тільки брудну лайку, і це було неприємно", - каже один з рідних загиблих.

На Алеї Небесної Сотні зведуть музей Майдану

На Алеї Небесної Сотні зведуть музей Майдану

Повʼязані теми:

Наступна публікація