У ватниках і з балалайками. У Києві пікетують під російськими банками

Мітингарі зустрічають клієнтів фінансових установ плакатами з написом "Ласкаво просимо до Росії".

Активісти політпартії "Національний корпус" сьогодні від ранку пікетують у Києві центральні офіси "дочок" російських держбанків - ПІБ, Ощадбанк, ВТБ Банк, БМ Банк, а також офіс Альфа-банку.

Вони зустрічають клієнтів цих фінансових установ плакатами з написом "Ласкаво просимо до Росії" і театралізованими виступами з балалайкою, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також протестувальники обклеїли вітрини банків плакатами із закликом забирати з них кошти, вимагають закрити пов'язані з РФ українські банки і заарештувати главу Національного банку України Валерію Гонтареву. Учасники акції заявляють про намір діяти законними методами, не перешкоджають проходу співробітників і клієнтів до банків.

На місці акцій присутні правоохоронці.

"Національний корпус" був створений у жовтні 2016 року за ініціативою членів громадської організації "Громадянський корпус "Азов", ветеранів полку Національної гвардії України "Азов" і низки волонтерів.

Раніше повідомлялося, що протягом останніх декількох років частка російських банків на українському ринку зменшилася в 1,7 рази – з 15% до 8,8%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація