У стрілянині з вибухом у Києві постраждали п'ятеро

У стрілянині з вибухом у Києві постраждали п'ятеро

У стрілянині з вибухом у Києві постраждали п'ятеро

Фото: ГУ Національної поліції в Києві

Трьох довелось прооперувати.

Через розбірки навколо автостоянки у натовп у Дарницькому районі Києва полетіла граната, повідомляє ТСН.16:45. П'ятьох чоловіків поранено, трьох довелося оперувати, аби дістати із кінцівок та грудей осколки. Стоянка, навколо якої розгорівся конфлікт стала епіцентром бойових дій останні три роки.

До лікарні швидкої медики доправили чотирьох, поранення двох вважаються тяжкими. Ексклюзивно ТСН вдалось поспілкуватись з одним із поранених. Едуард Іванов називає себе активістом. Каже, його для масовки запросили друзі. Разом із, нібито власником парковки, у якого її відібрали кілька років тому, мав вигнати рейдерів з території.

Усі п'ятеро поранених - активісти громадської організації, представник якої, як переконує, лише задля безпеки. Але раніше за правоохоронців, видає, що у його побратимів кинули гранату РГД-5.

Один з учасників конфлікту переконує, що виганяти рейдерів сподівались лише мирними методами. Жодних спецзасобів або зброї не мали. Вже після кривавого інциденту увесь квартал оточили поліція та спецпризначенці. Їх на місце "розборок" стягнули кількома автобусами.

За кількома рядами правоохоронців – молодики, як на підбір, у однаковій формі та екіпіровці. Вони старанно прикривають обличчя.

Ситуацію роз'яснюють місцеві. Вони, прихопивши плакати "Ні – будівництву!", на місце підбігли вже після вибуху. Кажуть, молодики, що приховують обличчя, - учасники, так званої "Мирної ходи". Вони захищають інтереси власника, якого з території витурили у 2013-му. Відтоді ця земля стала епіцентром бойових дій.

В Києві через розбірки навколо автостоянки у натовп полетіла граната

В Києві через розбірки навколо автостоянки у натовп полетіла граната

Хто володітиме цією місциною тутешнім все одно. Вони виступають проти будинку, який за чутками, планують звести на місці парковки.

Після конфлікту - поліція затримала одного молодика. Наразі події розслідують за статтею "хуліганство". За попередньою інформацією, яку поширюють у поліції, вибухнула світло-шумова граната, а не РГД-5. Як стало відомо, на місці були вилучені ще два карабіни. Кому вони належать - не відомо.

Кореспондент ТСН Ольга Максимова

Повʼязані теми:

Наступна публікація