У столиці заборонять хаотичну парковку, щоб змусити купувати місця на паркінгах за $ 12 тис.

У столиці заборонять хаотичну парковку, щоб змусити купувати місця на паркінгах за $ 12 тис.

Перші спроби реалізації проекту є парковка на в'їзді до столиці

Київські чиновники придумали новий план з ліквідації стихійних парковок.

Вичистити столицю від хаотичних парковок вже кілька років поспіль обіцяють комунальні служби. Та тільки залізні вози і нині на тротуарах, під будинками і, навіть, просто серед дороги. Нова програма під назвою "єдиний паркувальний простір" - чергова спроба навести лад на вулицях Києва, йдеться в сюжеті "Новини 2+2".

Київські водії хочуть, щоб місто врятували від стихійної парковки та не вірять, що це можливо. Зробити нові паркінги та розвантажити вулиці - обіцяє вже не одне покоління чиновників та справа ледь зрушила з місця.

Київтранспарксервіс пропонує нову програму з вирішення питання - побудувати так званий "єдиний паркувальний простір".

"Сюди включені і паркувальні майданчики, які будуть організовуватися на проїжджій частині, сюди включені і установка паркоматів, сюди включено будівництво паркінгів, перехоплюючих паркінгів, паркінгів центральній частині, підземних паркінгів", -каже Денис Солобаєнко.

Перші спроби реалізації проекту є парковка на в'їзді до столиці. Тут є навіть таблиця з затвердженими тарифами - одна година автовласникам коштуватиме п'ять гривень. Цілий робочий день - одинадцять гривень.

Такі парковки називають "перехоплювальні". Вони для того, щоб власник міг залишити авто на в'їзді до міста, а далі без заторів рухатися на метро. Тут ціни спеціально зробили дешевшими, це на думку авторів має розвантажити центр, в якому припаркуватися можна за 10 гривень на годину.

Ще два роки тому в Інституті генплану міста почали реалізовувати програму з паркування. Два роки пролетіли, але більше половини авто так і не мають місця. Інститут робив наголос на паркомісцях, які продаватимуть, але ціни водіям не сподобалися

"Багаторівневий паркінг автоматизований, то вартість одного машиномісця може коливатися від 6 до 12 тисяч доларів за одне машиномісце в залежності від умов будівництва, а що стосується будівництва підземних парковок, то вартість будівництва доходить до тридцяти тисяч доларів за місце", - розповідає начальник Інституті генплану міста Сергій Броневицький

Ясно, що такі затрати на облаштування місця, в рази піднімуть ціни на парковки. Водії будуть не в захваті, але чиновник знає, як їх туди загнати.

"На всіх центральних вулицях потрібно заборонити хаотичну парковку", - каже Броневицький.

Київські чиновники придумали новий план по ліквідації стихійних парковок

Київські чиновники придумали новий план по ліквідації стихійних парковок

Повʼязані теми:

Наступна публікація