У столиці хворих на ВІЛ/СНІД шантажем виселяють із лікарні у Києво-Печерській лаврі

У столиці хворих на ВІЛ/СНІД шантажем виселяють із лікарні у Києво-Печерській лаврі

Хворі можуть залишитися без світла і тепла

Людей виганяють у недобудоване приміщення.

Ультиматум від ченців отримали київські хворі на ВіЛ/СНІД: не звільните приміщення, то вимкнемо світло та газ. У холоді та темноті ризикують залишитися вісім пацієнтів. Вони й досі перебувають у приміщенні Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського, який розташований на території Києво-Печерської лаври. Його, щоправда, переселили в нове приміщення, яке й досі недобудоване, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нагадаємо, що раніше пацієнтів обіцяли переселити у нову сучасну лікарню. Її демонстрували ще в середині літа. Тоді для пацієнтів обіцяли відчинити двері першого вересня. Проте зараз жовтень, а до входин — ще далеко. "Роботи ведуться згідно з графіком", - рапортує головний на будівництві. Коли, згідно з графіком, запускатимуть пацієнтів, знизує плечима. Усередині на стінах уже висять картини. В окремих палатах уже стоять ліжка, але там, де є ліфт, - суцільна дірка.

Ченці Києво-Печерської лаври виселяють хворих на віл та снід

Ченці Києво-Печерської лаври виселяють хворих на віл та снід

На дверях лікарні, що на території Лаври, висить оголошення, що лікування можна отримати за іншою адресою. Утім, пацієнти, що відмовилися залишити приміщення, запевняють, що вони потребують стаціонару, а там його немає. Тому лежатимуть у темряві й холоді. Таким чином, хворі намагаються якось привернути на себе увагу.

Далі монастирський інженер поспілкувався із керівництвом монастиря про те, щоб не відключили воду і світло. Керівництво дало відмашку. До пʼятниці погодилися світло й воду не відмикати.

Нагадаємо, що уряд виселяє лікарню для хворих на СНІД, щоб звільнити місце під VIP-готель

Кореспондент ТСН Інна Боднар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація