У столичних садочках з дитячого раціону зникло м'ясо

У столичних садочках з дитячого раціону зникло м'ясо

У садочках кажуть, що м'яса їм не поставляють

Департамент освіти і науки міста визнає брак фінансування дитячих установ.

Через брак коштів на харчування дітей, у київських дитячих садочках вихованців годують овочами. Брак коштів складає більше 40 мільйонів гривень, повідомляє "Сніданок з 1+1".

"Сніданок" поспілкувався з матусями, чиї діти вимушено сидять на овочевій дієті, і з'ясувалось, що на кухнях дитячих установ м'яса давно не бачили.

"Я пішла до працівників кухні, поставила їм питання, чому немає м'яса. І працівники кухні сказали, що м'яса не бачили дуже давно", - розповідає мати 6-річного Даніеля.

Дитина розповідає, що їх годують капустою, буряком, вінегретом, дають бутерброди з сиром та просто булки з маслом.

Та й адміністрація садочку не заперечує. Дітей годують за принципом - маємо те, що маємо.

З харчами у садочках і справді сутужно, але голоду не буде, заспокоїли "Сніданок" у департаменті освіти і науки міста. Кажуть, все через брак грошей. Тому яловичину замінять на курятину.

100 грамів м'яса на добу і не менше мають з'їдати дошкільнята. Найкорисніше м'ясо - це яловичина. Адже воно містить велику кількість вітамінів: А, В, С, Е, залізо, мідь, кобальт, магній, цинк, натрій та калій. А от найбезпечнішим м'ясом для харчування дитини вважається кролятина, воно найменш жирне, а вміст білків у ньому найвищий.

У дитячих садках почали економити на харчуванні

У дитячих садках почали економити на харчуванні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація