У штучній повені на Київщині винуватять скандального Войцеховського

У штучній повені на Київщині винуватять скандального Войцеховського

Кілька бізнесменів організували озеро на річці, а місцеві посадовці перекидають відповідальність одне на одного.

Село Гусачівка на Київщині та поля довкола нього поступово опиняються у воді через приватний ставок для риболовлі, який бізнесмени створили із невеликої річки Красна, перегородивши її дамбою. Єдина стежка до села раз по раз опиняється затопленою, а ґрунтова дорога під силу хіба що позашляховикам, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Люди кажуть, що до появи озера в річці жили бобри, качки, ондатри, а поряд у лісі – кабани. Зараз уже природа знищена. До всього, зміцнену підприємцями дамбу нещодавно потік води таки прорвав, унаслідок чого затопило село Красне нижче за течією. У дворах людей було до півметра води, а вулиці на кілька днів стали не проїзними.

Села на Київщині поступово опиняються у воді через дії місцевих бізнесменів

Села на Київщині поступово опиняються у воді через дії місцевих бізнесменів

За словами сільського голови, дамбу в департаменті екології та природних ресурсів, а також агенстві водних ресурсів, визнали незаконною. Однак практичних наслідків це не має. У Краснянській сільраді від споруди відмежовуються – голова села твердить, що насип має знищувати райдержадміністрація. Мовляв, дамба розташована за межами села, тож Красне до неї відношення не має.

Згідно з кадастровою картою, озеро знаходиться в оренді в депутата Обухівської райради, але використовує його база відпочинку "Натураліст" із зоопарком та фермою, яка належить скандальному забудовнику Анатолію Войцехівському та його компаньйону - Дмитру П'ятаку. "Пан Войцехівський і цей шлюз підняв на півметра, і ось цю дамбу – там така сама ситуація", - каже голова Обухівської РДА Олександр Туренко. На озері бізнесмени організували платну риболовлю, а адміністрація комплексу телефоном розповідає, що саме ця водойма – найбільш зариблена.

Разом із тим в РДА твердять, що озеро має забрати село, бо воно є в межах населеного пункту, однак жодних кроків до цього село не робить. До профільних відомств направлені листи з проханням про перевірку, а поліція розпочала розслідування ситуації, що склалася. Але наразі все залишається без змін, і база відпочинку готується до відкриття сезону, а жителі хутора повертаються додому затопленим шляхом.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація