У передмісті Києва категорично відмовилися від перенесення туди Лук'янівського СІЗО

У передмісті Києва категорично відмовилися від перенесення туди Лук'янівського СІЗО

Ізолятор мають забрати з центру столиці, а його землю передати інвестору.

Жителі селища Коцюбинське під Києвом обурені намірові Міністерства юстиції України перенести Лук'янівський слідчий ізолятор за межі столиці. Громадські слухання завершилися голосування проти можливого сусідства з новобудовою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У місцевий будинок культури вишукувалася довжелезна черга з охочих підписати петицію проти побудови нового столичного СІЗО поблизу Коцюбинського. Жителі нарікають, що подібний заклад поруч із житловою зоною – не вельми гарна ідея. "Мені буде лячно відпускати дитину на вулицю. Я не знаю, хто приїздитиме в це СІЗО, чи будуть там бунти. Наскільки я читала, в СІЗО поширюють наркотики. Ми не хочемо такого сусідства", - запевняє мама 8-річної дівчинки Наталія.

Жителі Коцюбинського протестують проти будівництва у їхньому селищі слідчого ізолятора

Жителі Коцюбинського протестують проти будівництва у їхньому селищі слідчого ізолятора

Мешканці Коцюбинського кажуть, що замість тюрми з вікон своїх квартир хотіли б бачити школу, котру їм уже давно обіцяють збудувати. "У нас велика проблема – немає землі, нема де побудувати школу. А діти вже йдуть в другу зміну", - каже Олена. Натомість представники тюремників заспокоюють, що досі ні проекту СІЗО, ні місця його розташування – не визначено. Коцюбинське ж – лише один із можливих варіантів, хоч і серед найреальніших, разом із Бучею. Однак у профільній службі готові до компромісів, якщо держава забезпечить належною земельною ділянкою в іншому місці.

Як уже повідомлялося, замість Лукянівського СІЗО у столиці та Львівського слідчого ізолятора побудують нові споруди європейського зразка, а в якості винагороди за це інвестор отримає ласі шматки землі в центрі Києва та Львова. Проект офіційно презентувало Міністерство юстиції України на початку лютого 2017 року. Для Лук'янівського СІЗО площеє 3 га обирають між 8 гектарами землі у селищі Коцюбинське та більш як 16 гектарами у селищі Гостомель. Ідеологи проекту розраховують, що майбутнє СІЗО обійдеться будівникові в 25-30 млн доларів.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація