У Попова видали інструкцію з порятунку в разі раптової повені

У Попова видали інструкцію з порятунку в разі раптової повені

Фахівці дали поради, як рятуватися під час повені і після неї

За допомогою фахівців КМДА склало для киян список порад на випадок "великої води".

Влада Києва опублікувала поради фахівців щодо того, як діяти у разі раптової повені. Повідомлення розміщене на сайті КМДА.

"При раптовій повені необхідно якнайшвидше зібрати предмети першої необхідності – документи, медичну аптечку, сірники (запальничка), хліб, питну воду – і зайняти найближче безпечне підвищене місце", - йдеться у повідомленні.

Фахівці зазначають, що необхідно бути готовим до евакуації по воді, у тому числі за допомогою підручних плавзасобів.

"За таких обставин не слід піддаватися паніці та втрачати самоконтроль, потрібно спокійно вжити заходи, що дозволяють рятувальникам своєчасно виявити людей, відрізаних водою і які потребують допомоги", - наголошують вони.

Киянам радять уважно прослухати інформацію і виконати всі вимоги паводкової комісії Міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

"Важливо відключити газ, електроенергію і воду. Тварин необхідно випустити з приміщень (якщо це приватний будинок). Надайте необхідну допомогу літнім людям та інвалідам у вашому будинку", - зазначається у повідомленні.

Фахівці наголошують, що стрибати у воду можна тільки в разі крайньої необхідності, бо переохолодження може стати причиною смерті.

Якщо небезпека опинитися у воді велика, то треба зняти важкий і незручний одяг та роззутися. Документи і цінності бажано помістити в поліетиленовий пакет і заховати в надійному місці.

Після ж повені городянам потрібно перед тим, як увійти до будівлі, перевірити, чи не загрожує вона обвалом або падінням якогось предмета. А також провітрити приміщення для видалення газів, що накопичилися.

До повного провітрювання приміщення і перевірки справності системи газопостачання не можна вмикати електроосвітлення, користуватися джерелами відкритого вогню, запалювати сірники.

Також необхідно перевірити справність електропроводки, водопроводу і каналізації, не користуватися ними до тих пір, поки фахівці не підтвердять їхню справність.

"Для просушування приміщень відкрийте всі двері і вікна, приберіть бруд з підлоги і стін. Не вживайте харчові продукти, які були в контакті з водою", - додають фахівці.

Про будь-які прояви підтоплень киян просять повідомляти на номер Контактного центру міста: 15-51 (зі стаціонарного), (044) 205-73-37 (з мобільного). Оператори Контакт-центру негайно сповістять про це відповідні служби, які виїдуть на місце та здійснять необхідні заходи.

Нагадаємо, вчора ДАІ назвала 33 київські вулиці, які затопить в першу чергу. Громадянам, які мешкають в зазначених місцях, рекомендовано відмовитись від поїздок на власному транспорті. Також у Києві можуть піти під воду 70 підземних переходів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація