У поліції повідомили подробиці нічної стрілянини в Києві

Зловмисникам загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Поліція затримала одного із підозрюваних у перестрілці, яка сталася в ніч на 20 серпня в одному із ресторанів Деснянського району Києва.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції столиці.

Близько опівночі правоохоронці отримали повідомлення про стрілянину на вулиці Братиславській. У ресторані між чоловіками виник конфлікт. Зрештою, з'ясувати стосунки вони вирішили надворі – на вулиці пролунали постріли. У результаті двох чоловіків із пораненнями доставили у лікарню, де їм надають медичну допомогу.

Однак зловмисникам вдалося втекти двома автомобілями з місця події. За свідченнями очевидців, злочинці поїхали автомобілем "Тойота Ленд Крузер" сріблястого кольору.

"Орієнтування щодо розшуку зловмисників передали всім автопатрулям, тож під час плану-перехоплення патрульні помітили вказаний транспортний засіб, який рухався на великій швидкості. Вимогу поліцейських про зупинку водій проігнорував, тож його зупинили у результаті переслідування. За кермом перебував 24-річний уродженець Вінниччини, який відмовився надавати будь-які пояснення, посилаючись на статтю 63 Конституції України. Однак під час огляду машини у салоні виявили два зареєстровані пристрої для відстрілу гумовими кулями та магазин із набоями до одного з них. Водія затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліція встановлює та розшукує інших учасників інциденту. З місця події також вилучені гільзи, які разом зі зброєю відправили на проведення експертизи", - повідомив начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

Як проінформували лікарі, у 47-річного потерпілого сліпе поранення лівої кисті та поверхневе поранення вуха. Його життю нічого не загрожує. А в його 41-річного товариша – вогнепальне поранення м'яких тканин правої та лівої скроневої ділянки голови та сліпе поранення ліктя. Чоловік без свідомості в післяопераційному стані перебуває у реанімаційному відділенні.

За фактом перестрілки відкрили кримінальну справу за статтею про замах на умисне вбивство. Зловмисникам загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше у ніч проти п'ятниці, 29 липня, у Києві на Кільцевій дорозі сталася серйозна ДТП, за участю автомобілів "Тойота Ленд Крузер" і "Волга". За словами очевидців, все розпочалося зі стрілянини з травматичної зброї біля гіпермаркету, яку з незрозумілої причини влаштував п'яний водій "Тойота". На місце події прибула поліція, однак водій намагався втекти у напрямку Одеської площі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація