У неосвітленому Києві вандали розтрощили пам'ятники українським героям

У неосвітленому Києві вандали розтрощили пам'ятники українським героям

Вандали облили зеленою фарбою пам'ятник Героям Крут.

Проросійські вандали зраділи ночам без світла у столиці.  

В столиці невідомі облили зеленою фарбою пам'ятник Героям Крут, понівечили символічну могилу та розбили барельєф відомої українки на фасаді церкви на Аскольдовій могилі.  Так у Києві стартували ночі без світла на вулицях, яке відмикають через борги, йдеться у сюжеті ТСН.19.30. 

У Києві десятками відмикають вулиці від нічного освітлення. Не шкодують навіть історичних об'єктів. Як наслідок після першої ж ночі темряви від хуліганів постраждав відомий у Києві пам'ятник Героям Крут, що на Аскольдовій могилі: невідомі облили його зеленою фарбою, вирвали квіти, розкидали лампадки.  

Поки пам'ятник загиблим українським героям комунальники намагаються відмити, розбитий барельєф однієї з провідниць українських націоналістів Слави Стецько уже потребує капітального відновлення. 

У Київсвітлі, яке відповідає за освітлення столичних пам'яток та вулиць, розводять руками  - такий  вандалізм лише початок, адже  так зазвичай позначається знесвітлення вулиць на атмосфері міста. 

Нічне освітлення за борги  в столиці почало відмикати Київенерго, яке запевняє, що за весь цей рік не заплачено ні копійки, ба й навіть більше - з боку Київсвітла не зроблено кроку назустріч, аби впорядкувати виплату боргу. 

У Київсвітлі себе винними не вважають і розповідають, що цьогоріч як ніколи в бюджеті Києва на вуличне освітлення забули закласти гроші. Проте світловики запевняють: сплата боргу - це лише питання часу, і звинувачують енергетиків, що поквапилися позбавляти Київ світла. 

У Києві почали вимикати освітлення вночі і з’явились перші випадки вандалізму

У Києві почали вимикати освітлення вночі і з’явились перші випадки вандалізму

Енергетики натомість показують аж 6 листів до міськадміністрації без відповіді і запевняють, що і так чекали занадто довго. 

Поки чиновники кивають один  на одного - люди ввечері бояться ходити неосвітленими  вулицями, а в храмі на Аскольдовій могилі уже й не знають, як охоронятися від вандалів, які лише шукають вдалого моменту, аби нашкодити. 

Нагадаємо, школяр може отримати 5 років позбавлення волі за погром на кладовищі.

Кореспондент ТСН Світлана Березівська

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація