У "Мистецькому Арсеналі" художники покажуть Україну у трьох вимірах

У "Мистецькому Арсеналі" художники покажуть Україну у трьох вимірах

Роман Жук "Демон" / Фото: ТСН.ua

Журнал "Фокус" представить арт-проект "Батьківщина" до Дня Незалежності України.

У четвер, 21 серпня в "Мистецькому Арсеналі" журнал "Фокус" презентує арт-проект "Батьківщина", у якому українські сучасні художники поділяться своїм баченням сьогодення і майбутнього України. В проекті візьмуть участь 35 авторів, які представлять 50 творів, більшість з яких створені спеціально для журналу "Фокус". Виставка триватиме до 7 вересня.

Виставка буде умовно поділена на три частини: "Батьківщина. Справжнє", "Батьківщина. Сьогодні" і "Батьківщина. Завтра". У проекті "Батьківщина. Справжнє" творчі сім'ї та художні династії, серед яких - Ілля Чічкан та Маша Шубіна, Анатолій та Ганна Криволапи, Віктор та Андрій Сидоренко, Артем Волокітін і Тетяна Маліновська, Ігор Гусєв та Ната Трандафір, розкажуть про духовні цінності і суперечливі реалії нашої дійсності.

Про свою роботу для проекту розповідає художник Артем Волокітін: "Гарний український пейзаж відкривається немов з вікна машини, що швидко їде. Але самої машини немає, залишився тільки напис "Люди". Ми є, і заперечувати це неможливо. І кожен повинен пам'ятати про це. Люди - це головна складова поняття "Батьківщина".

У проекті "Батьківщина. Сьогодні" художники і скульптори дадуть відповіді на питання, що стало для українців найбільш актуальним, - чим є сьогодні Батьківщина для кожного з нас. Що змушує виходити на барикади за ту чи іншу ідею, брати зброю, захищаючи свій дім, і все частіше і частіше вимовляти слова гімну в ті миті, коли більше вже нема на що сподіватися.

Роман Жук, український художник, який живе в Голландії, розповідає про свою роботу "Демон": "Я уважно стежу за всім, що відбувається сьогодні на моїй Батьківщині. Колись вона асоціювалася у мене з запахами рідного дому. Сьогодні при слові "Батьківщина" у мене виникає образ злого духа, який навис над моїм домом і хоче зруйнувати все найкраще, що я люблю, і про що завжди пам'ятаю".

Владислав Шерешевський "Щеневмерла" / Фото: ТСН.ua

Художники часто бувають провидцями і в силу особливого погляду і мислення здатні передбачати події і настрої в країні та світі. Тому для експозиції "Батьківщина. Завтра" Олег Тістол, Іван Семесюк, Олексій Сай, Микола Маценко, Андрій Зелінський та інші відомі українські автори створили дванадцять обкладинок журналу "Фокус" - на них вони зобразять найближче майбутнє України і спробують відповісти на питання, що нам принесуть осінь, зима, весна і наступне літо. Автор ідеї цього проекту - художник Андрій Зелінський.

Куратор проекту "Батьківщина" - Юлія Нужина, директор компанії SolArt. Роботи з проекту будуть опубліковані в колекційному номері журналу "Фокус" від 22 серпня 2014 року. Арт-проект "Фокуса" стане частиною масштабної виставки "Український ландшафт. По той бік відчаю" в музейному комплексі "Мистецький Арсенал". В її рамках свої фото із зони АТО також представить фотокореспондент журналу "Фокус" Олександр Чекменьов.

Учасники арт-проекту "Батьківщина":

Олексій Сай, Анатолій Валієв, Анатолій Криволап, Андрій Зелінський, Андрій Сидоренко, Анна Валієва, Анна Криволап, Артем Волокітін, Віктор Проданчук, Віктор Сидоренко, Віктор Хоменко, Владислав Шерешевський, Геннадій Козуб, Дмитро Ів, Закентій Горобйов, Іван Семесюк, Ігор Гусєв, Ілона Сільваші, Ілля Чичкан, Кирило Проценко, Маша Шубіна, Ната Трандафір, Микита Шалений, Микола Маценко, Оксана Мась, Олег Тістол, Петро Бевза, Роман Жук, Степан Рябченко, Тетяна Малиновська, Тіберій Сільваші, Тимофій Сауткін, Юрій Єфанов, Ярослав Присяжнюк.

"Фокус Медіа" включає загальнонаціональний тижневик "Фокус" і сайт focus.ua. "Фокус" дає зайнятій людині можливість сфокусуватися на головному, не загубивши значимих деталей. Тираж журналу - 32 000 примірників. Видання займає другу позицію в сегменті newsmagazines і входить в п'ятірку найбільш читаних брендів серед всієї ділової преси (аудиторія одного номера складає за даними TNS PMI 114,18 тис. чол). Фокус.ua - популярний новинний сайт. Середня кількість унікальних відвідувачів за даними Google Analytics - 350 000 на тиждень. "Фокус" був запущений в 2006-му. З червня 2013 проектом володіє група компаній VertexUnited.

Додаткова інформація: www.focus.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація