У Михайлівському небайдужі кияни облаштували шпиталь із хірургічним відділенням

У Михайлівському небайдужі кияни облаштували шпиталь із хірургічним відділенням

Храм став притулком для поранених

Як і в ніч першого розгону Євромайдану, храм знову відчинив свої двері, щоб рятувати важко поранених. 

На імпровізований шпиталь перетворився Михайлівський Золотоверхий собор. Туди з ночі доправляють поранених і вбитих, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вже вдруге двері для мітингувальників відкриває Михайлівський собор. Після благословіння Філарета у головному храмі та трапезній влаштували польовий шпиталь. Туди несуть тяжкопоранених та підраховують загиблих.

Поранених з монастиря вивозять автомайданівці та небайдужі кияни. "Швидкі" сюди вночі чомусь не їздять. Координатор медслужби Майдану кажуть, що їх викликали, але вони не приїхали.

На вулиці поблизу храму складають тіла протестувальників. В усіх загиблих - вогнепальні поранення, понівечені та відірвані кінцівки. Ближче до ранку критично не вистачало медикаментів. Волонтер Оксана рятувала життя чоловікові, у якого під ногами розірвалася граната. Його оперували без анастезії.

Вночі кілька кварталів навколо монастиря обстрілювали молодики у спортивному. Стрілянина тривала аж до ранку. Люди, налякані стріляниною, пробиралися до Михайлівського вузенькими вуличками або пішки.

Люди несуть сюди ліки, теплі речі, ковдри, простирадла. До другої дня майже всі потреби шпиталю у михайлівському були задоволені. Частину сухих теплих речей та їжу вже звідси несуть на Майдан.

Протягом дня шпиталь переобладнали. У трапезному храмі нині - лазарет, праворуч - хірургічне відділення: обладнання для нього кияни теж зібрали за півдня. Один чоловік навіть приніс власний кардіограф.

Михайлівський собор повертає постраждалих до життя

Михайлівський собор повертає постраждалих до життя

Щопівгодини на спеціальному посту реєструються лікарі-волонтери, які готові тут працювати. Станом на вечір людей вистачає, але від допомоги у цьому шпиталі не відмовляються. Побоюються, що у будь-який момент тут може стати гаряче.

Нагадаємо, що раніше священики вмовили "беркутівців" покинути Михайлівську вулицю

Кореспонденти ТСН Неллі Ковальська та Сергій Гальченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація