У КМДА визначилися з терміном, коли "Київенерго" відсторонять від надання послуг киянам

У КМДА визначилися з терміном, коли "Київенерго" відсторонять від надання послуг киянам

Фото: УНІАН

Міська влада шукає нового концесіонера.

У квітні цього року Київрада має ухвалити рішення про початок процесу інвентаризації та передачі майна після завершення угоди з ПАТ "Київенерго", яке нині надає киянам послуги з теплопостачання та гарячої води. Про розірвання співпраці з цим підприємством міський голова столиці Віталій Кличко сказав ще кілька місяців тому.

"Угода про передачу в управління та користування ПАТ "Київенерго" частини майна міста, укладена в 2001 році, завершується. Понад 16 років "Київенерго" управляло теплоенергетикою столиці. 31 грудня 2017 року договір завершується, але є наміри продовжити його дію до кінця наступного опалювального сезону. Це непросте рішення ми прийняли, щоб не здійснювати стратегічно важливі для міста перетворення в розпал опалювального сезону, створюючи додаткові технічні та організаційні ризики. Однак нам треба визначитися з конкретною датою припинення взаємодії із "Київенерго"", – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Чиновник уточнив, що міська влада налаштована рішуче не співпрацювати з "Київенерго" та розірвати угоду після завершення опалювального сезону 2017-2018 років.

"У рамках тієї угоди, що укладена 16 років тому, досягти модернізації теплоенергетичної системи – неможливо. "Київенерго", по суті, не має належної відповідальності за обсяги модернізованих мереж, обсяги вкладених інвестицій. Наприклад, минулого року не було замінено жодного кілометра тепломереж. Для Києва це неприйнятно", – уточнив Пентелеєв.

У перехідний період відповідальність за роботу міської теплоенергетики візьме муніципальне підприємство "Київтеплоенерго.

Нагадаємо, ПАТ "Київенерго" належить мільярдеру Рінату Ахметову.

Повʼязані теми:

Наступна публікація