У КМДА пояснили, чому видалили новину про закритий для пішоходів Хрещатик

У КМДА пояснили, чому видалили новину про закритий для пішоходів Хрещатик

14 лютого київські активісти утворили символічний ланцюг через Хрещатик / Фото: ТСН.ua

Виявилося, що розпорядження про відкриття руху автотранспорту у вихідні й святкові дні було помилкою.  

У КМДА інформацію про відкриття руху автотранспорту по вулиці Хрещатик у вихідні й святкові дні назвали помилкою. Про це повідомляє "Українська правда. Київ" з посиланням на прес-службу Департаменту транспортної інфраструктури.

"Це була помилка. Такого розпорядження нема і відповідно воно не буде оприлюднене. Така ідея (відкрити проїзд Хрещатиком на вихідних – ред.) є. Ця ідея обговорюється, але остаточне рішення ще не прийнято", - сказала представник прес-служби.

На уточнення, чому ж тоді Департамент, пишучи повішення у Facebook, посилався на розпорядження, а в прес-службі обіцяли оприлюднити його 15 лютого, представник департаменту наголосила: "Це було помилково".

Водночас на запитання, чому Департамент  видалив повідомлення із соцмереж, нічого не пояснив і не вибачився перед киянами, у прес-службі сказали:

"Так видалили. Але якщо це була помилкова інформація, то чого її коментувати?".

12 лютого Департамент транспортної інфраструктури повідомив у Facebook, що з 13 лютого головну вулицю столиці більше не перекриватимуть під час вихідних і святкових днів. Це рішення обурило киян, вони почали запитувати про підстави пропуску машин на центральну вулицю. За добу Департамент транспортної інфраструктури видалив своє повідомлення про рух авто на Хрещатику у вихідні, а 14 лютого київські активісти утворили символічний ланцюг через вулицю, таким чином висловилися за пішохідний Хрещатик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація