У Кличка зайнялися прибиранням МАФів поблизу поліклінік

У Кличка зайнялися прибиранням МАФів поблизу поліклінік

У Києві триває боротьба з МАФами / Фото: thehobbit.com

Біля дитячої клінічної лікарні № 8 Шевченківського району демонтували кіоск.

Територія поблизу медичних установ, як і все місто, має бути повністю звільнена від незаконно встановлених тимчасових споруд.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький під час демонтажу кіоску біля дитячої клінічної лікарні № 8 Шевченківського району.

"За дорученням міського голови Віталія Кличка столична влада почала послідовне звільнення Києва від МАФів, які у більшості випадків є розсадниками антисанітарії. Тому сьогодні ми демонтували один із таких кіосків біля дитячої лікарні", - сказав він.

Михайло Радуцький повідомив, що кіоск був встановлений не тільки на зеленій зоні, але й у межах так званої "червоної лінії", тобто на 25-метровій зоні медичного закладу.

"Крім того, з тимчасової споруди продавали не тільки продукти харчування, але і алкогольні напої, на що постійно нарікали мешканці сусідніх будинків та пацієнти лікарні. Якщо це лікарня, то повинні дбати про людей та їхнє здоров'я, а не про тих, хто хоче купити спиртні напої", - підкреслив заступник голови КМДА.

Він також зазначив, що тимчасову споруду, яка розміщена біля дитячої лікарні на вул. Мельникова, 18, було встановлено незаконно: "Згідно з документами власники товару орендували кіоск у комунального підприємства, яке вже кілька років не працює".

У той же час, Михайло Радуцький запевнив, що Віталій Кличко і його команда послідовно виконуватимуть взяті на себе обіцянки, тому незабаром Київ буде очищений від незаконних архітектурних споруд.

Наступна публікація