У Кличка закликали звільнити та покарати за законом охоронців, які побили хлопця у супермаркеті

У Кличка закликали звільнити та покарати за законом охоронців, які побили хлопця у супермаркеті

Фото: dpsu.gov.ua

Столична влада також перевірить ліцензію в охоронної фірми, що працює в "Мегамаркеті".

Охоронці столичного супермаркету "Мегамаркет", які побили неповнолітнього хлопця, мають понести кримінальну відповідальність.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

"Із наявної інформації зрозуміло, що охоронці не просто не дотримались, а грубо порушили вимоги закону. Жодної загрози 15-річний хлопець не становив. І як юрист, і як держслужбовець, і як батько не можу не відреагувати. Мені дуже шкода, що такі випадки мають місце у столиці. Більше того, чітко розумію: тільки резонанс, лише наша реакція можуть запобігти аналогічним ситуаціям у подальшому. Ті, хто застосував силу до 15-річного хлопця, мають не просто бути звільнені, а понести відповідне кримінальне покарання", – наголосив він.

За словами Бондаренка, місто вже звернулося до Національної поліції стосовно належного розслідування побиття 15-річного хлопця у "Мегамаркеті".

"Адміністрація планує звернутися із проханням перевірити дотримання ліцензійних умов у діяльності охоронної компанії, працівники якої застосували силу до неповнолітнього", - додав він, зазначивши, що закон "Про охоронну діяльність" чітко регламентує підстави застосування фізичний вплив, зокрема, під час організації та здійснення охоронної діяльності забороняється здійснювати дії, що посягають на права, свободи та власність фізичних осіб, а також ставлять під загрозу їхні життя та здоров'я, честь, гідність і ділову репутацію.

Окрім цього, Бондаренко запевнив, що КМДА звернеться до охоронних структур столиці з ініціативою провести інструктаж із дотримання законодавства у діях своїх працівників.

Похід підлітка в супермаркет закінчився трьома ударами під ребро і розірваною курткою

Похід підлітка в супермаркет закінчився трьома ударами під ребро і розірваною курткою

Нагадаємо, 11 березня у Києві спалахнув скандал - охоронці ТЦ побили підлітка за два горішки. Наразі поліція розпочала кримінальне провадження за фактом заподіяння легких тілесних ушкоджень підліткові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація