У Кличка пішли на поступки МАФам. Заборону на продаж алкоголю в кіосках відтермінували

У КМДА все ж дозволили продаж алкоголю в кіосках з ліцензією

У Києві сьогодні КМДА побіцяли дозвіл власникам МАФів на продаж алкогольних напоїв. Про це заявили чиновники на порозі адміністрації, які вийшли спілкуватись до мітингувальників. 

Представники міської влади сьогодні вийшли на мітинг власників МАФів під стінами КМДА та пообіцяли, що дозволять продаж алкоголю в кіосках до 1 вересня. Втім, це стосується, лише тих кіосків, які вже придбали ліцензію на продаж алкоголю.

Окрім того, представники КМДА пообіцяли вести діалог із власниками кіосків для вирішення цього питання.

Втім, на сайті Київради з'явилась інформація, що продавати алкоголь в кіосках можна до закінчення терміну дії ліцензії.

Сьогодні 21 квітня, у Києві підприємці влаштували протест у центрі Києва. Власники МАФів вимагають зустрічі із столичною владою. О 12-й годині пікет під мерією переріс у рішучі дії – підприємці спочатку намагались протиснутись у мерію, але двері були щільно закриті. Тоді протестувальники перекрили рух Хрещатиком. Підприємці протестують проти зносу кіосків і вимагають виробити єдині правила для встановлення точок дрібної торгівлі, а також повернути дозвіл на торгівлю алкоголем. Адже, стверджують, всі дозволи на торгівлю мали, але все одно їхній бізнес знищується.

Нагадаємо, що продаж алкогольних напоїв у МАФах (кіосках та невеликих павільйонах) у Києві невдовзі буде повністю заборонено. Це станеться після набрання чинності рішення Київради, яке вже підписав і міський голова Віталій Кличко. Водночас мер хоче запропонувати депутатам підтримати рішення і про заборону алкоголю в усіх магазинах у нічний час, після 23:00.
При цьому, у Київраді не повідомляють, коли саме алкоголь мають прибрати з поличок МАФів – у Київраді не кажуть. Своє рішення називають недосконалим. Планують допрацювати та винести нове.  

Пиво, сидр та інші алкогольні напої й досі реалізовують у кіосках. Лише поодинокі МАФи сумлінно прибрали таку продукцію. На МАФах Київрада обіцяє не зупинятися і вже розглядає можливість заборони продажу алкоголю в усіх магазинах після 23:00 години. Таким чином сподіваються побороти пиятику.

Власники МАФів намагались протаранити кордон правоохоронців

Власники МАФів намагались протаранити кордон правоохоронців

Повʼязані теми:

Наступна публікація