Тварин готують до холодів.
У зоопарку Києва тварин готують до зими. Для більшості з них це означає не тільки переселення у закриті вольєри, а й зміни у харчуванні, повідомляє ТСН.16:45.
Носорога Тривогу директор зоопарку годує яблуками з рук. Проте взимку ласощів у нього поменшає – тварина з'їдає у холодний період лише 50 кілограмів сіна проти 75 кілограмів трави влітку. Коли температура впаде до плюс чотирьох - носорога заховають у зимовий вольєр.
Слон гулятиме відкритою територією і далі. Надвір його випускатимуть навіть у мороз - провітритися.
""Пропукатись" називається. Ми його виганяємо, щоб він походив, пересувався у вольєрі", - розповідає директор Кирило Трантін.
Дворічні ведмежата Чіп і Дейл на радість відвідувачам вгризаються у кавун та булки. Вони єдині, кого перед зимівлею годують більше. Бо навесні - усе одно прокинуться стрункими.
"Нам треба добре їх зараз нажирувати, щоб ми могли взимку їх покласти спати", - розповідає керівник звіринцю.
У вольєрі, де житимуть фламінго триває генеральне прибирання – готують водойму, ґрунт, пісок. Годувати їх належить на третину менше, ніж улітку. Вісьмох фламінго про зимову дієту ще не повідомили.
З першим мінусом - рожевих пернатих на озері не залишиться. Мерзнутимуть лише качки. Їм, як корінним українцям, морози не страшні.
Кореспондент ТСН Олександра Мітіна