У київській підземці придумали, як боротися з суїцидом містян

У київській підземці придумали, як боротися з суїцидом містян

На кожній станції метро хочуть встановити загородження / Фото: kp.ru

У метро встановлять скляні стіни.

ВКиєві на платформах станцій метро встановлять захисні огорожі, пише Комсомольская правда в Украине.

Трагічне самогубство на станції метро "Академмістечко", яке два тижні тому на 40 хвилин повністю паралізувало рух "червоної гілки", в черговий раз змусило замислитися над питаннями безпеки. У КМДА планують перейняти досвід Копенгагена і Пітера.

У цих містах практично на кожній станції метро встановлені загородження з повністю прозорого оргскла, і пасажири навіть при всьому бажанні не можуть потрапити на рейки, розповів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

"Ми зараз прораховуємо можливість встановлення в Києві прозорих загороджень з оргскла, які відкривалися б одночасно з дверима потяга. Такі огорожі встановлені у більшості європейських країн, і я сподіваюся, що незабаром будуть і у нас", - розповів Олександр Пузанов.

Але, за словами чиновника, обмеженість київського бюджету не дозволяє встановити загородження своїми силами, тому фінансування пропонують перекласти на рекламників.

"Зацікавити рекламодавця нескладно. Обговорюється наступна версія: люди могли б дивитися рекламні ролики по телевізорах, які розташовані на цих же загородженнях. Все вигідно, - підкреслив чиновник.

Раніше повідомлялося, що у Києві побільшало людей, які накладають на себе руки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація