У київських супермаркетах через спеку побільшало зіпсованих сосисок та сирів
Продукти стають особливо небезпечними для здоров'я.
Продукти зберігають без відповідного температурного режиму
З підвищенням температури у магазинах більшає зіпсованих продуктів. Більшість зберігають за невідповідної температури, що значно зменшує терміни придатності. Громадські активісти провели рейд в одному зі столичних супермаркетів і кількість зіпсованої їжі на прилавках їх просто приголомшила, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.
Наприклад, тут виявили зіпсовані сосиски, котрі вже кілька днів, як їсти не можна. Продавчиня Любов Дяченко каже, що із простроченими сосисками наведуть лад. Мовляв, спишуть та викинуть. Проте сосиски із вітрини вона забрала, але не викинула і заховала під прилавок. Що на них не наліплять нову дату виробництва, переконувала на балику, проте його витягла звідти ж, куди щойно засунула сосики.
Тим часом візки активістів наповнилися простроченим товаром: рибою, яку треба було зняти із продажу місяць тому, яловичими нирками, які можна було їсти тільки до вчорашньої дати, сирами, олією та акційним продуктом.
У спекотну днину найбільша небезпека ховається у молочному відділі. Крім терміну придатності, тут варто контролювати й інше: треба дивитися на термометр і звіряти його із показниками на упаковці. Проте температура не відповідає необхідним показникам, а тому якість продукту — під питанням. Покупці зізнаються, що сюди не зазирають, мовляв, самі собі термометри.
Представник відділу контролю супермаркету Наталя Щитник переконувала, що їжа якісна, а наклейки зі строками брешуть. А для зупинки дій активістів викликали міліцію, яка й сама покликала наряд із автоматом.
Далі активістів повели писати заяви в бусик. Вони обіцяють звернутися до Держспоживінспекції, а та впродовж місяця зобов'язана завітати до крамниці з позаплановою перевіркою.
Нагадаємо, що нещодавно контрабандисти перевозили прострочену на 46 років партію курятини.
Кореспондент ТСН Інна Боднар.