У Київраді вирішили перейменувати вулицю Ванди Василевської та станцію метро "Петрівка"

У Київраді вирішили перейменувати вулицю Ванди Василевської та станцію метро "Петрівка"

Фото: 112.ua

Наступним кроком для зміни назв стане громадське обговорення на сайті Київради.

Комісія Київради з питань перейменувань підтримала ідею перейменування станції метро "Петрівка" на "Почайну".

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook засновниця Громадського руху "Почайна" Аннабелла Морина.

"Комісія з найменувань Київради щойно ухвалила рішення про перейменування станції метро "Петрівка" на станцію "Почайна". Члени комісії та присутні стільки добрих слів сказали про Почайні і перейменування!" - написала вона.

За словами активістки, наступним етапом є два місяці громадських обговорень на сайті Київради.

Своєю чергою у КП "Київський метрополітен" уточнили, що коментарі у фейсбуці в результати не зараховуються.

"За 56 років роботи уже перейменовано 13 станцій, причому одну аж двічі (Площа Калініна - Площа Жовтневої революції - Майдан Незалежності)", - додали у столичному метрополітені.

Водночас у прес-службі Київської міськради зазначили, що підтримали ще одну ініціативу щодо перейменування.

"Пропоную перейменувати на честь Гаврилишина саме вулицю Ванди Василевської, адже вона підпадає під закон про декомунізацію та ще не була перейменована. Окрім того, розташована у безпосередній близькості до Міжнародного Інституту Менеджменту, першої бізнес-школи в СРСР, яку Богдан Гаврилишин заснував ще у 1988 році. Внесок Богдана Дмитровича в розвиток української науки, економіки, благодійництва та плекання української молоді нової генерації просто неможливо переоцінити. Він став символом нової України", - наголосив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Окремо у Київраді наголосили, що, отримавши результати громадського обговорення, Комісія повторно розгляне пропозиції та рекомендує (або не рекомендує) міському голові внести відповідне подання до Київради. Після розгляду у профільних постійних комісіях Київради рішення прийматимуть депутати на пленарному засіданні.

Як повідомлялося, видатний українець Гаврилишин помер 24 жовтняПро трагічну звістку у Facebook повідомив благодійний фонд, президентом якого він був.  "Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві", - йдеться у повідомленні. Тіло видатного економіста планують кремувати в Україні, а потім відвезти до Женеви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація