У Київраді хочуть розірвати із посольством РФ кілька договорів про оренду землі

У Київраді хочуть розірвати із посольством РФ кілька договорів про оренду землі

Фото: Київська міська рада

Після повернення цих ділянок Києву, на них облаштують сквери.

У Київській міській раді хочуть розірвати три договори оренди земельних ділянок із посольством РФ в Україні.  

Про це повідомила прес-служба Київради.

Так, у вівторок, 7 лютого, на засіданні постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили розірвання договору оренди одразу для трьох ділянок, які надавали Посольству РФ в Україні.

Йдеться про розірвання договорів оренди земельної ділянки площею 0,197 га на вулиці Спаській, 14, земельної ділянки площею 0,3634 га на вулиці Спаській, 13-15 та на вулиці Боричів тік, 17, 19, 21 площею 0,3771 га у Подільському районі.

"Ці земельні ділянки були надані 1998 року Російській Федерації у користування терміном на 49 років. За одну гривню орендної плати на рік московити мали право будувати нове посольство, консульство та резиденцію посла, або ж здавати їх в суборенду, заставляти у банках, чи навіть продавати. На щастя, за 17 років цим правом вони скористатися не встигли, і тому ми можемо розірвати договори оренди", — заявив депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Угоди збираються розірвати через нецільове використання земельних ділянок та невиконання умов договорів.

Однак, спочатку проекти рішень мають також розглянути на пленарному засіданні Київради. Після того, які земельні ділянки повернуть у комунальну власність, депутати клопотатимуть про облаштування там скверів.

Нагадаємо, у Києві під час отримання 40 тисяч гривень хабара затримали посадовця відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА.

Повʼязані теми:

Наступна публікація