У Києві може зупинитися міська електричка: потяги без гальм залишають "помирати" у відстійниках

У Києві може зупинитися міська електричка: потяги без гальм залишають "помирати" у відстійниках

Міська електричка збирає шалені черги і може зовсім зупинитися

Чиновники заявили, що гроші на ремонт електричок з'являться тоді, коли вартість проїзду зросте до 5 грн.

Єдина в Україні міська електричка, яка возить пасажирів Києвом, може зупинитись, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Таке не відкидають керівники Південно-західної залізниці, яка відповідає за справність електричок. Зараз на колію не випускають половину потягів. Графік руху збився, електрички скасовують, людям замість 15 хвилин доводиться чекати потяга не менше сорока, в результаті втиснутися туди стає вкрай важко.

П'ять із десяти потягів поставили на стоянку через несправність і мали би ремонтувати, але грошей немає.

"От гальмівна колодка... це ті запчастини, які швидко зношуються, без яких ми не можемо випустити. Без гальм електропотяг вийти на лінію не може", - пояснили на залізниці.

Ремонтувати техніку мусять залізничники, платити – міська адміністрація, але вона із грішми не квапиться, дає у тричі менше, ніж треба, і вже завинила 60 млн грн.

"Фінансування нема. Ми змушені в подальшому зупиняти електропотяги, що в кінцевому рахунку може проект "Міська електричка" взагалі зупинити своє існування. Ми не в змозі дотувати цей проект за свої гроші", - заявив заступник керівника Південно-західної залізниці Іван Антонюк.

Єдина в Україні міська електричка може зупинитись

Єдина в Україні міська електричка може зупинитись

Залізничники побоюються, що коли й далі гроші на ремонт потягів не виділятимуть, на стоянці поруч з поламаними опиняться усі поїзди міської електрички.

У столичній адміністрації борг визнають та пояснюють неприбутковістю електрички. Щоб вона давала гроші, й вистачало на ремонт, пасажири мали би платити 5 грн замість нинішніх 1,7 грн.

Зазначимо, що поломки - не єдина проблема міської електрички у Києві. Так, через зсув грунту провалля під новою станцією електрички на Троєщині розростається на очах. А до того на станції "Вишгородська"  платформа обвалилася разом з пасажирами.

Кореспондент ТСН Оксана Щербина

Повʼязані теми:

Наступна публікація