У Києві зростає мода на тату серед "офісного планктону"

У Києві зростає мода на тату серед "офісного планктону"

Зараз екстремальні тату можуть собі дозволити навіть люди при солідній посади / Фото: Фото EPA/UPG

Наколки наносять люди, які раніше ніяк не асоціювалися з ними

В останні роки татуювання у Києві роблять не тільки екстравагантні бунтарі, але і "білі комірці" - працівники офісів, які ведуть розмірений спосіб жини.

Як приклад "Фокус" наводить 28-річну Юлію Бріт, 70% тіла якою покрито татуюваннями. Першу з них вона зробила гелевою ручкою ще у 16 років. Відтоді багато що змінилося:

"Ще 5 років тому я не раз стикалася з нерозумінням оточуючих - через зовнішність мене відмовлялися приймати на роботу. Сьогодні я працюю помічником гендиректора великої нафтової компанії, і моє захоплення нікого не бентежить", - зізнається Юлія.

Майстри тату ж зазначають, що за останні три роки малюнки на людях стали різноманітнішими. Пішла в минуле мода на ієрогліфи, зате стало популярним наколювати портрети легендарних осіб та музичних кумирів. Перевага віддається оригінальним ескізами, а не трафаретам з каталогу.

Наразі у Києві близько 100 салонів, і їх кількість постійно зростає. Їх постійно перевіряють санепідемслужби, тому ризик заразитися мінімальний.

Зі зростанням популярності салонів тату зростає і попит на видалення наколок. Якщо раніше це робили навіть звірячими методами - коли шліфували шкіру або ж випалювали її кислотою, то нині застосовуються гуманні лазерні технології. У такому разі не залишається ні шрамів, ні рубців.

Фотогалерея: На Брайтонський з'їзд майстрів татуювань зібралися фанати тату зі всієї Європи

За оцінками майстрів, приблизно 40% людей, які нанесли тату, їх потім видаляють або коррегують. Основні причини - приївся малюнок або ж погана робота майстра. Не стала винятком і Юлія Бріт, яка видалила свою першу гелеву тату, та нанесла поверх неї новий малюнок.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Мода сезона весна-лето 2017
Наступна публікація