У Києві зірвалося обрання нового архітектора: конкурсну комісію розпущено

У Києві зірвалося обрання нового архітектора: конкурсну комісію розпущено

Фото: УНІАН

Кличко підписав відповідне розпорядження.

У Києві припинила роботу конкурсна комісія з обрання головного архітектора столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА та голова конкурсної комісії Олександр Спасибко.

"Як відомо, розпорядженням голови КМДА робота конкурсної комісії з відбору головного архітектора міста Києва була призупинена. Ми дуже багато часу витратили на цей конкурс – намагалися, аби він був максимально відкритий. На жаль, подали заявки всього 14 людей. Дуже сподіваюсь, що при проведенні наступного конкурсу їх буде більше", - сказав заступник Кличка.

Комісія встигла обрати п'ятьох фіналістів і вже робота наближалась до кінця, однак з набуттям чинності нового закону про держслужбу, тепер незрозуміло, як проводити відкритий конкурс.

Нинішні члени комісії тепер лише консультуватимуть своїх наступників, як "робоча група". А комісію буде переобрано. Нині очікують від Кабміну порядок залучення громадськості до конкурсної комісії, після цього зможуть розпочати новий набір членів комісії.

Водночас у КМДА кажуть, що один з фіналістів вже судиться через розпорядження про припинення роботи комісії, проте запевняють, що на обрання архітектора це не вплине.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2015 року Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника та двох його заступників. Обрати нового архітектора мер столиці обіцяв до Дня Києва, який цього року святкують 29 травня.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація