У Києві здорових людей "заліковують" на тисячі гривень від відсутніх хвороб

У Києві здорових людей "заліковують" на тисячі гривень від відсутніх хвороб

Українські лікарі радо наживаються на переляканих пацієнтах / Фото: tvcultura.cmais.com.br

Київські медики призначають ліки від алкоголізму та атеросклерозу, щоб витягнути з людей побільше грошей.

Київські лікарі з радістю заліковують своїх здорових пацієнтів. Вони прописують їм ліки від алкоголізму, атеросклерозу та інші непотрібні таблетки, і все для того, щоб "збити" побільше грошей, пишуть Вести.

Журналісти провели експеримент. Здоровий чоловік (нещодавно перевірявся на різноманітні хвороби) вирішив поскаржитися лікарям на головні болі. У результаті, без жодних обстежень йому прописали медикаментів майже на тисячу гривень. Крім того, йому ще й довелося заплатити за прийом у приватній клініці.

"Тут спливають дві проблеми. По-перше, кваліфікація лікарів, яка часто залишає бажати кращого. По-друге, тісна співпраця медиків з фармкомпаніями. Серед тих ліків, які вам виписали, є ті, чиї дистриб'ютори платять лікарям", - розповів член експертної групи при МОЗ з медреформи Андрій Гук.

Але лікарів купують не лише грошима. Часом їм достатньо подарувати халатик або лікарські інструменти – і медик буде співпрацювати з виробниками медпрепаратів та заліковувати їхньою продукцією здорових людей.

"Тому лікарі і намагаються від головного болю виписувати різні, часом не дуже дешеві, препарати", - продовжив експерт.

Нагадаємо, що в Умані лікарів звинувачують у смерті новонародженого: вони навіть не дали йому кисню. Головлікар переконує – це був синдром раптової смерті, та звинувачує батьків, що вони рано покинули лікарню після смерті дитини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація