У Києві заливає станцію метро, а в приватному секторі воду не можуть відкачати навіть спецтехнікою

У Києві заливає станцію метро, а в приватному секторі воду не можуть відкачати навіть спецтехнікою

У Києві борються із підтопленням

Деякі райони все ж зіткнулися із проблемою підтоплення.

У Києві тала вода заливає метро, переходи і вулиці приватного сектора.

Вчора тільки на Троєщині довелося боротися в дев'яти місцях з підтопленнями: на проспекті Маяковського, 55, трьох ділянках села Троєщина, автобусній зупинці "Биківня-2" тощо, передає "Сегодня".

Найсильніше затоплення було в районі вулиці Ватутіна, 41 на Окружній дорозі. Тут вода залила понад 15 приватних будинків. Місцеві жителі, як можуть, рятують своє майно, адже води тут по коліно, хоча її вже другу добу відкачують кілька машин рятувальників. А в Жулянах, в приватному секторі, початок вулиці Леніна перетворився на справжню річку.

Читайте також: Кияни в гумових чоботях так і не дочекалися потопу

Керівництво "Софії Київської" повідомило: якщо сніг не вивезти з їхньої території, собор постраждає. "У заповіднику дуже багато снігу, тому існує загроза підтоплення будівель і просідання ґрунту", - повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації.

Вчора вдень тут вже працювали 25 рятувальників і комунальна техніка. Робітники за допомогою двох навантажувачів і вантажівок вивозили сніг за межі культурного комплексу.

За словами експертів, замети потрібно терміново вивозити, інакше тала вода може підняти рівень ґрунтових вод, а це негативно позначиться на фундаментах стародавніх споруд. Відповідно, вони можуть піти тріщинами, що для об'єктів-реліквій - катастрофа.

Вчора через танення снігу вода почала заливати підземний перехід станції метро "Житомирська".

"Наші фахівці неодмінно займатимуться вирішенням цієї проблеми. Вже вночі там почнуться ремонтні роботи і фахівці усунуть протікання", - пояснила Наталя Шумак, прес-секретар столичної підземки.

Нагадаємо, 1 квітня в центрі Києва на Андріївському узвозі стався зсув ґрунту.

У Києві почалося підтоплення

У Києві почалося підтоплення

Повʼязані теми:

Наступна публікація