У Києві закрили на карантин школу, кількість хворих на грип зростає

У Києві закрили на карантин школу, кількість хворих на грип зростає

Фото: УНІАН

Фахівці запевняють, що панікувати зарано, адже епідемії немає.

У Києві зростає захворюваність на грип і ГРВІ – зареєстровано 23 тисячі 258 хворих на грип і ГРВІ (на 7,2% вище за попередній рівень), на карантин закрито одну школу.

Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації.

"Порівняно з попереднім тижнем спостерігається зростання захворюваності як серед дорослого, так і дитячого населення. Зафіксовано зростання захворюваності серед дорослих на 2,7%, а серед дітей – на 9,1%. У структурі захворюваності діти становлять 70,1%, на попередньому тижні цей показник становив 68,7%. Серед школярів зареєстровано незначне зростання захворюваності, 6811 випадків, що складає 41,7% (за 5 тиждень 6172 – 41,6% від загальної кількості захворілих дітей) та 29,3% (за 5 тиждень – 28,6%) від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою", – розповів він.

За словами Поворозника, до закладів охорони здоров'я міста протягом тижня госпіталізували 297 осіб, із них – 216 дітей.

До того ж на карантин було призупинено навчально-виховний процес у школі № 160 Дарницького району.

"За поточний тиждень у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров'я вакциновано проти грипу 81 особу, з початку епідемічного сезону – 12 540 осіб, із них – 2 747 дітей", – додав Поворозник.

Окремо заступник голови КМДА наголосив, що у столиці інтенсивність епідемічного процесу залишається на характерному для цього періоду року рівні, зокрема, показник захворюваності склав 800,2 та є нижчим за епідемічний поріг на 25,7%.

Нагадаємо, раніше у Києві від грипу померла перша людина. Глава Держпродспоживслужби Олег Рубан уточнив, що жертвою виявилася жінка середнього віку, яка хворіла на пневмонію.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація