У Києві з'явився проспект Валерія Лобановського

У Києві з'явився проспект Валерія Лобановського

Червонозоряний перейменований на проспект Лобановського / Фото: ФК Динамо Київ

Зникли Ленінградська площа, вулиця командарма Каменєва та Радянський провулок.

Київрада сьогодні, 17 грудня, на пленарному засіданні ухвалила рішення про перейменування 11 вулиць і провулків, назви яких пов'язані з комуністичним тоталітарним режимом.

Серед них - проспект Червонозоряний. Він був перейменований на проспект видатного українського футбольного тренера Валерія Лобановського.

Також Київрада перейменувала: вулицю Бубнова Андрія - на вулицю Марічанську (Голосіївський р-н); вулицю Картвелішвілі - на вулицю Покотила Володимира (Святошинський р-н); вулицю командарма Каменєва - на вулицю Петра Болбочана (Печерський р-н); вулицю Лікашевича Миколая - на вулицю Івана Огієнка (Солом'янський р-н); Чапаєвське шосе - в провулок Віто-Литовський (Голосіївський р-н); площу Дружби народів СРСР - на площу Оболонську (Оболонський р-н); площу Ленінградську - на Дарницьку площу (Дніпровський р-н); провулок Радянський - на провулок Заремби Владислава (Голосіївський р-н); провулок Ульянова Володимира - на провулок Осінній (Святошинський р-н); провулок Івана Федька - на провулок Шульгіна Якова (Святошинський р-н);

"Всі пропозиції щодо перейменування пройшли громадські обговорення на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО і узгоджені всіма профільними комісіями Київради", - зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що одну з вулиць Києва назвуть іменем вбитого російського опозиціонера Бориса НємцоваПро це заявив очільник столиці Віталій Кличко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація