У Києві влаштували автопротест проти дій поліцейських, які застрелили пасажира BMW

У Києві влаштували автопротест проти дій поліцейських, які застрелили пасажира BMW

У Києві влаштували автопротест проти дій поліцейських, які застрелили пасажира BMW

Активісти вимагають відставки голови столичної патрульної поліції.

У Київі відбувся автопротест проти дій поліцейських у ніч проти 7-го лютого, унаслідок чого було вбито 17-річного Михайла Медведєва, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Близько 20 машин вранці приїхало до будівлі Головного управління патрульної поліції столиці. Звідти рушили до Міністерства внутрішніх справ.

Активісти, друзі та знайомі застреленого привезли із собою його фото. Налаштовані були рішуче. Намагалися пройти всередину будівлі, та їх зупинили правоохоронці. Вони вимагали оприлюднити відео розстрілів авто, відставки голови патрульної поліції Києва Юрія Зозулі та повної прозорості слідства. Свої вимоги виклали письмово та передали до канцелярії міністерства.

Тим часом розслідування дій поліцейських прокуратурою за статтею "навмисне вбивство" та внутрішнє розслідування департаменту патрульної поліції - триває.

У Києві пікетували Нацполіцію і МВС

У Києві пікетували Нацполіцію і МВС

Нагадаємо, 7 лютого, близько 1:30, у Києві на вул. Борщагівській співробітники поліції звернули увагу на автомобіль BMW київської реєстрації, водій якого порушував ПДР. Після того, як він не відреагував на вимогу зупинитися, почалося переслідування, яке тривало більше 30 хвилин.

У затриманні брали участь понад 20 патрулів трьох районів Києва. Поблизу Одеської площі було прийнято рішення відкрити вогонь на ураження. В результаті обстрілу були пробиті колеса автомобіля, також смертельне поранення отримав один з хлопців в авто. Решта троє не постраждали. У чоловіків були ознаки наркотичного сп'яніння.

У поліції вважають, що патрульні законно застосували зброю, Генпрокуратура проводить перевірку. Проти хлопців, які були в машині, порушено кримінальне провадження.

10 лютого у мережі з'явилося відео резонансної гонитви, в якій поліцейські застрелили пасажира BMW. На даному фрагменті видно, як декілька екіпажів поліції переслідують легковик по бульвару Шевченка. Потім гонитва продовжилася по проспекту Перемоги та на Кільцевій.

11 лютого з'явилося радіоперехоплення смертельної погоні патрульних. Судячи з реплік поліцейських на записі, яке розмішене на Youtube "Дорожнього контролю", переслідування відбувалося від бульвару Шевченка, далі по проспекту Перемоги та Кільцевій дорозі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація