У Києві випробовують систему реєстрації документів за 10 хвилин

У Києві випробовують систему реєстрації документів за 10 хвилин

У Києві випробовують систему реєстрації документів за 10 хвилин / Фото: facebook.com/FCSBOfficial

Експериментальний адмінофіс, у якому неможливе виникнення корупції, вже працює у Солом'янському районі столиці.

У Києві презентували пілотний проект функціонування модельного офісу з надання адміністративних послуг, у якому не буде корупції, а подання документів займатиме 7-10 хвилин.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час брифінгу в Кабміні у вівторок, 29 липня.

"Уряд за пропозицією Міністерства юстиції прийняв рішення щодо запровадження пілотного проекту і початку функціонування модельного офісу в Києві, де буде запроваджена абсолютно нова філософія взаємовідносин між споживачем і державним органом у наданні адміністративних послуг", - зазначив міністр.

Робота адмінцентру буде розподілена за принципом фронт-офіс і бек-офіс, що допоможе уникнути корупції.

"Фронт-офіс – це та частина співробітників, яка спілкується виключно з громадянами. Але при цьому вони не матимуть жодного впливу на прийняття рішення у справі", - пояснив Петренко.

В офісі громадянина зустрічає менеджер залу, який спрямовує у потрібну електронну чергу та допомагає в отриманні відповідного квитка. Після цього громадяни чекають своєї черги в комфортному середовищі та спостерігають за процесом. При цьому на будь-якому етапі реєстрації прав доступні консультації фахівців. Разом з тим для реєстрації заяви громадянин нічого не повинен заповнювати власноруч - це робить оператор в електронній формі. Заявник перевіряє та підписує роздруковану заяву.

"Після того, як заява чи анкета заповнена і завірена, вона потрапляє в бек-офіс і розподіляється за принципом випадкового вибору вільного реєстратора. У бек-офісі працюватимуть фахівці, які уже не матимуть контакту зі споживачами. Вони отримують відскановані пакети документів через електронний сервіс і приймають кінцеве рішення щодо вчинення тієї чи іншої дії", - розповів Петренко.

За таким підходом, наголосив міністр, строк обробки документів з реєстрації квартири зменшується в 5-7, а то й 10 разів. "Наприклад, зараз час прийому документів у модельному офісі складає 7-10 хвилин, а раніше це відбувалося мінімум 40 хвилин", - зазначив міністр юстиції.

За словами міністра, очікується, що з вересня схема роботи столичного модельного офісу буде поширена на надання адміністративних послуг по всій Україні. Нове відділення реєстраційної служби ГУ юстиції розташоване в місті Києві на вулиці Народного ополчення, 1. Це відділення обслуговує всі райони столиці.

Як повідомлялося раніше, до кінця вересня в Україні хочуть розпочати грандіозні "зачистки" у владних кабінетах. Адже від антикорупційної реформи залежить виділення траншу МВФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація